‘Oude garde’ belangrijk voor Helpman 2 tegen ‘oud profs’ OZW

GRONINGEN – Op Sportpark Vinkhuizen trad v.v. Helpman 2 aan tegen de oud-profs van OZW met o.a. Marcel Roode en Arjan Blaauw binnen de gelederen.  Na een zeer sportieve strijd eindigde de wedstrijd voor beide ploegen verdiend in een 2-2 eindstand. Aan Helpmanzijde scoorde Jos Dijkhuizen en trainer-coach Marco Pesiwarissa.

Trainer Marco Pesiwarissa kende vooraf een waslijst aan afwezigen: Sedin Zukanovic, Max Pranger, Ramondo Likumahua, Roy van der Laan, Rik Dagelet, Pim Dijksma, Ischa de Groot, Rick ter Steege, Claudio Goncalves Lopes en Mark Richardson ontbraken in de wedstrijdselectie. Voor Pesiwarissa reden om een beroep te doen op oud 1e elftalspelers Wilco Veldhuis (doel) en Harry Zwiers.

Helpman kwam sterk uit de startblokken en wist OZW achteruit te drukken. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de blauw-witten. Een enkele keer probeerde OZW met de crosspass onder de druk uit te komen, maar de Helpmandefensie met Chris ten Hoope, Mark Boon, Bram de Vries en Eskindir Girma hield zich knap staande. In de 12e minuut was het dan eindelijk raak. Zaalvoetbal-legende en ex-zaalvoetbal international Harry Zwiers gaf een prachtige steekpass op zijn neefje Jos Dijkhuizen, die op zijn beurt voor de 0-1 mocht aantekenen. Niet lang daarna moest Bram de Vries het strijdtoneel verlaten. Hij kampte met een spierblessure. Zijn vervanger was Pedro Agosti. OZW ging na deze wissel naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar zag de uitstekend keepende Wilco Veldhuis als sta-in-de-weg. Met een aantal katachtige reddingen wist hij de nul te houden. Tot twee minuten voor de rust toen oud-prof Arjan Blauw de bal in de verre hoek krulde, 1-1.

In de rust werd Gijs Ringnalda binnen de lijnen gebracht voor Harry Zwiers, die met zijn ploeg v.v. Roden naar Leeuwarden moest afreizen. Helpman probeerde de goede lijn van de 1e helft vast te houden. Het spel golfde over en weer, maar echte kansen waren er voor beide ploegen niet. In de 61e minuut haakte ook Helpman-aanvoerder Chris ten Hoope af. Ook hij moest het strijdtoneel verlaten. Aangezien Pesiwarissa door zijn wissels heen was, moest hij zelf het veld in. In de 71e minuut werd Pesiwarissa de diepte in gelanceerd en probeerde voor het doel Jos Dijkhuizen te bedienen, maar die zag zijn inzet gekeerd door goed verdedigend werk. De bal belandde vervolgens bij Pesiwarissa in de voeten, die de bal met zijn linkerbeen in de linker bovenhoek schoot, 1-2. Helpman leek de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen, maar in de 84e minuut was het oud-prof Marcel Roode die vanuit een corner de bal met een halve omhaal achter doelman Wilco Veldhuis verwerkte, 2-2.

Beide ploegen konden leven met een 2-2 gelijkspel, al had er voor de v.v Helpman wellicht iets meer in gezeten als zij in de eindfase beter met de kansen omgingen. Trainer Pesiwarissa kijkt tevreden terug op het behaalde resultaat. Helpman 2 voetbalt laat de laatste weken prima voetbal zien. Als deze lijn vastgehouden kan worden, zullen de prestaties vanzelf gaan komen voor de blauw-witten.

Opstelling: Wilco Veldhuis; Chris ten Hoope (61e. Marco Pesiwarissa), Mark Boon, Bram de Vries (16e Pedro Agosti) en Eskindir Girma; Ricardo Zwiers, Amar de Priester en Ar Rogers en Marc Vegter; Jos Dijkhuizen en Harry Zwiers (46e Gijs Ringnalda)
Marco Pesiwarissa