Opening Seizoen 2019/2020

Een nieuw seizoen breekt aan.

Het lijkt nog maar zo kortgeleden dat we elkaar een fijne vakantie wensten en dat vertrokken in alle windrichtingen. Maar wanneer je het leuk hebt gaat de tijd snel en voordat je het weet zit je alweer langs de lijn bij één van de vroege oefenwedstrijden.

Onze club:

Het komende seizoen gaan we weer met een groei van het aantal spelende leden de competitie beginnen. 6 zaterdag elftallen, twee dameselftallen en onnoemelijk veel jeugd elftallen waarbij volgens mij voor het eerst in de clubhistorie, 4 Jo19 teams (door mij nog steeds A-ers genoemd, ik kan er niet aan wennen).

Dat betekent drukte bij de jeugd en op de zaterdag. Daarover straks meer.

De zondag blijft goed bezet hoewel we de recreatieve teams ouder zien worden. Ook dit jaar starten we met 5 zondag elftallen. Iets om trots op te zijn want je hoeft maar 60meter verderop te kijken om te zien dat er bij de buren nog maar 2 zondag elftallen actief zijn.

Jeugdbestuur (JB):

Zoals hierboven al te lezen is de jeugdafdeling een heel groot onderdeel van de club. Binnen het hoofdbestuur was er al tijden een wens om dit te structureren door hier een bestuurslaag tussen te plaatsen. Hier zijn we midden vorig seizoen mee begonnen om te kijken of we hier mensen voor konden krijgen. En dat is gelukt! Een voorzitter (Ben Weinans) een secretaris (Coen Hut) en een penningmeester (Armin Meesters) aangevuld met algemene leden: Karin Lode, Bert Nijmeijer en Hero van Woudenberg met elk hun taalgebied. Een in mijn ogen hele belangrijke ontwikkeling binnen v.v.Helpman.

Door het jeugdbestuur hopen we de lijntjes te verkorten, meer structuur en meer activiteiten binnen de jeugdafdeling te brengen.

Zeer binnenkort zullen de leden van de JB zich voorstellen opdat u namen en rugnummers kent en weet wie u waarvoor kan benaderen.

Ontwikkelingen op het park:

De groei op zaterdag is haast niet te stuiten. Een probleem dat landelijk ook speelt en de KNVB heeft hier zeker oog voor. Welke kant het opgaat is nog niet duidelijk. Wel is het een reden voor ons als bestuur geweest om de noodklok te luiden voor wat betreft de krapte in trainingstijden en wedstrijden die op zaterdag bij kunstlicht gespeeld moeten worden. We moeten al helemaal niet denken aan de uitval van niet bespeelbare grasvelden. Die noodklok luiden we al 2 jaar maar mede gezien de groei van jeugd bij de Rugbyclub en het bij promotie van hun eerste team verschuiven van de zondag naar zaterdag als speeldag is dit nu prio 1 geworden. Afgelopen donderdag was er dan ook een overleg met Sport050 en wethouder Inge Jongman waar wij de noodzaak voor een extra veld óf de vervanging van ons hoofdveld naar Kunstgras hebben aangegeven. Van de zijde van de gemeente was er zeker begrip en werd de noodzaak erkent.
Afwachten wat de politiek besluit, maar dat er iets moet gebeuren op het park is duidelijk.

HELPMAN 95 JAAR:

Dit jaar bestaat onze club (4 september) 95 jaar.
Geen verjaardag om lang bij stil te staan omdat we het allemaal druk hebben met andere dingen. Maar wat mij betreft wel een jaar om nu al te gaan nadenken over de viering van ons 100 jarig bestaan over 5 jaar. We hebben dan een prachtig jubileum jaar te vullen. Te denken valt aan een reünie, bijvoorbeeld een groots opgezet 100jaar toernooi, maar ook een jubileum boek of wellicht website is een mooie uitdaging. Tijd om nu dus al mensen te mobiliseren die hier aan mee willen werken, die leuke ideeën hebben. Lijkt je het leuk, of heb je een leuk idee of suggestie, laat het mij weten: voorzitter@vvhelpman.nl

 

Ik wens jullie een geweldig mooi, sportief maar zeker ook een succesvol seizoen.
Heb begrip voor elkaar en besef altijd dat we binnen de club werken met vrijwilligers.
Heel veel plezier in het seizoen 2019-2020, veel succes met de aanstaande bekercompetitie en een goede start van de competitie gewenst.

 

Jan van der Lei
Voorzitter v.v.Helpman
Email: voorzitter@vvhelpman.nl