ODE AAN DE WISSELSPELERS

HEILIGERLEE, 30 oktober 2021.

Op deze druilige zaterdag speelden we de wedstrijd tegen Heiligerlee VR1. De opstelling was als volgt: Joyce in de goal, Judith, Joniek, Celine en Naomi in de verdediging. Op het middenveld Andrea, Ineke en Nikkie en voorin Jildou, Norah en Karin.

Vandaag een ode aan de wisselspelers, want onze bank was enkel gevuld met gastspelers die we hard nodig bleken te hebben in de fysieke strijd tegen Heiligerlee. Zonder hen stond er ook geen volwaardig 11-tal op de been. De eerste paar minuten speelden we vooral op de helft van Heiligerlee en werden er een aantal goede kansen gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vorderde vlogen de kansen wat over en weer. Heiligerlee schuwde het duel niet en wij lieten de bal het werk niet doen. We gingen de rust in met een 2-0 achterstand. Desondanks was Mennie er vooralsnog van overtuigd dat wij deze pot konden winnen als we ons eigen spel speelden. Wij waren dat met hem eens. Wij gingen er voor!

In de tweede helft meer strijd en vechtlust van de Helpman vrouwen. Er was niet alleen strijd met de tegenstander, er was ook strijd met de scheidsrechter, want dat was me er eentje. Wij vermoeden de grootste fan van zijn eigen club. Ook zonder de scheidsrechter hadden we overigens verloren hoor. Het koste hier en daar wat moeite maar deze frustraties werden uiteindelijk omgetoverd tot nog meer strijd. We lieten Heiligerlee ons niet meer zomaar passeren en Joyce had een aantal sublieme reddingen. Uiteindelijk resulteerde al deze inzet tot een prachtige goal voor Helpman. Deze goal komt op naam van Jildou. Ook de bal deed inmiddels zijn werk. Wat zou het fantastisch, verdiend en zeer terecht zijn als het nu op z’n minst nog gelijkspel zou worden. Helaas werd het dat niet. De wedstrijd eindigde in een uitslag van 2-1.

Nikki, Sarah, Nikki, Jildou en Marit ontzettend bedankt voor het meespelen! Een ode aan jullie. Omdat jullie na jullie eigen wedstrijd toch nog even met ons mee wilden naar Heiligerlee.

Aan de toeschouwers lag het ook niet, bedankt voor jullie support!

Volgende week spelen we thuis om 14.15 uur tegen Muntendam VR1. Graag tot dan!

Irma van Erp