Ode aan de trainer

GRONINGEN, 13 april 2019.

Op deze regenachtige dag, met een onaangename uitslag van 4-1 tegen de vrouwen van vv Winsum, is het tijd om onze trainer eens in het zonnetje te zetten!

Daarom vandaag, een ode aan de trainer, een ode aan Harold Elzer, ook wel Haroldinho genoemd. Want hij is er altijd, meerdere keren per week! Weer of geen weer, winst of verlies. Terwijl wij het warm krijgen tijdens de training staat Harold te bevriezen langs de lijn. En wij maar klagen: “Nee, niet nog een rondje!” Met bevroren tenen en neus staat hij er, hij staat er gewoon!

Het is meer dan alleen voetballen en training geven, meer dan alleen de pionnetjes uitzetten, de ballen oppompen en de oefeningen uitleggen. Hij staat in de kleedkamer, op het veld, langs de lijn, op de bar of erachter. En als het moet fungeert Harold ook als scheidsrechter of grensrechter. Zelfs toen hij net geopereerd was stond hij met z’n krukken langs de lijn. Hij belt nooit af en laat ons nooit in de steek.

Harold heeft ons, de individuen, in een prachtig collectief weten te veranderen. Genaamd, dames 2. Daar zullen we hem altijd dankbaar voor zijn. En hoewel je stiekem misschien wel wat hogerop wilde, koos jij voor Helpman, voor de club van het leven, voor ons. Waar vind je ze nog? Mensen met zoveel liefde voor de club.

Dit seizoen hebben we het je niet gemakkelijk gemaakt met onze vele blessures, verre reizen en krappe selectie. Je was dit seizoen meer tijd kwijt met het regelen van extra spelers dan met het huishouden thuis. Wij kwamen echter niets te kort, zo nu en dan regelde jij een lunch of trakteerde jij op bier, wijn en partysnacks, met de frikandel als grote favoriet. Iedereen weet inmiddels, de liefde van dames 2 gaat door de maag.

Eerlijk is eerlijk, af en toe waren er ook heus wel conflicten en moest er wat stoom worden afgeblazen. Maar zoals het ook in goede relaties werkt, als je je ongenoegen uitspreekt, begrijp je elkaar beter.
Jij hoeft maar te zeggen, vandaag de tegen-de-wind-in-tactiek en wij weten precies wat er van ons verwacht wordt. Of, even door de warmte heen! Dan weten we dat we een knetter goede warming-up moeten doen. Als de tegenstander nog onbekend is, dan weten wij dat we ons eigen spel moeten spelen. Als de scheidsrechter teleurstellende beslissingen maakt, dan weten wij dat we dat aan jou kunnen overlaten. Of als jouw stem buldert over het veld, “VERDOMME (naam…)!” Dan weten we dat je niet echt boos bent. Oké, misschien een heel klein beetje, maar niet héél boos. Als jij vindt dat we goed gespeeld hebben, dan bedoel je eigenlijk dat je apetrots bent!! En weet dat als hoop, liefde en vertrouwen uit volle borst wordt meegezongen, dat speciaal voor jou is!

Jij bent meer dan alleen de trainer, je bent onderdeel van het team, je staat altijd voor ons klaar, met een luisterend oor of met een biertje, maar bovenal ben je een goed persoon met een hart van goud. Deze ode is speciaal voor jou. Want waar vind je ze nog, mensen die zoveel liefde hebben voor de club, voor ons, voor dames 2. Daarom, dames en heren, vinden wij Harold een held!

Volgende week spelen we thuis om 10.30 uur tegen Oranje Nassau vr4. Graag tot dan!

Irma van Erp