Ode aan de keepster

MUNTENDAM, 16 februari 2019.

Terwijl we vandaag moeizaam aan de wedstrijd tegen Muntendam vr1 beginnen, bewaart onze keepster, zoals altijd, de rust. Als er paniek is achterin, dan hoor je Li uit volle borst: “los!!”
En als Li zegt dat ze hem heeft, dan heeft ze hem ook. En dat is fijn. Vandaag dus een ode aan de keepster, onze keepster, Lianne Smiers. Ook wel Li genoemd. Volgens trainer Harold Elzer, de beste keepster van de competitie. Volgens ons de beste van het land! Met jouw kwaliteiten had je moeiteloos een niveautje hoger kunnen spelen. Maar jij koos voor Helpman, de club voor het leven, voor dames 2, voor ons.

Het komt vaak voor dat keepers moeten vechten voor hun positie. Dat ze lui zijn en niet kunnen voetballen, dat ze alleen in de basis staan omdat ze onder die lat willen staan. En o wee als ze een foutje maken, dat valt de hele wedstrijd dan niet meer goed te maken. Ja ze hebben het zwaar te verduren, die keepers.

Toch is het ook een bevoorrechte positie, want zonder keeper is er paniek. Keepers kunnen het verschil maken, keepers kunnen de held van de wedstrijd zijn, jij kunt dat. Je bent onze redder in nood, de rots in de branding. Je bent positief en rustig, straalt vertrouwen uit, duikt heldhaftig in alle hoeken en als een echte architect zet jij de muur weg. Je hebt ons meerdere malen versteld laten staan met sublieme reddingen en bovenal, ben je een fantastisch persoon. Dat we je gaan missen spreekt dan ook voor zich.

Vandaag je laatste wedstrijd, niet onze beste wedstrijd, ook geen spectaculaire acties, wel gewonnen met 1-3.

Lieve Li, heel veel plezier op je wereldreis, geniet er van! En veel succes alvast met je studie in Maastricht.

U raadt het al, voor de rest van het seizoen zijn we dus nog op zoek naar een keepster. We zullen de lat wat lager leggen. Lijkt het je leuk om bij ons te komen keepen? Kom dan vooral een keertje mee doen!

9 maart spelen we onze volgende competitie wedstrijd tegen koploper Sios vr1. Graag tot dan!

Irma van Erp