Nipte overwinning Helpman

LOPPERSUM, 2 juni 2018

Door doelpunten van Karin en Esmee namen de Helpman dames de 3 punten mee naar Groningen. Volstrekt tegen de verwachtingen in, was het een zware wedstrijd in Loppersum. Het team uit Loppersum wat onderaan staat in de competitie, liet zich in tegenstelling tot Helpman, van haar beste kan zien. Ze waren fysiek en fel in de duels en met 1 man minder deden ze absoluut niet voor ons onder. Het was dan ook een enorme opluchting toen Karin de stand op 0-1 zette. Na een goed schot van Rebekka op de paal, was Karin er als de kippen bij om de rebound te benutten.

Ondanks de 0-1 voorsprong in de rust was trainer Harold Elzer not amused. Hoe hard we ook ons best deden, ons spel was onrustig en ongecontroleerd. Als we niet beter gingen voetballen dan zou Loppersum straks de gelijkmaker maken.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Loppersum maakte inderdaad die gelijkmaker. Op zich creëerden wij ook best wat kansen, echter zonder resultaat. De minuten verstreken, er moest wat gebeuren. Met nog 10 minuten op de klok werd het winnende doelpunt uiteindelijk gemaakt door Esmee. Met deze 3 punten behouden we onze 3e plaats in de competitie.

Opstelling:
Lianne (keepster), Manon, Britt, Irma, Naomi.
Ineke, Rebekka, Marthe.
Leonie, Karin (46ste Esmee), Joniek.

Dinsdag spelen we thuis om 19.30 uur onze laatste wedstrijd tegen Farmsum vr1. Het behoud van de 3e plaats ligt dan in onze eigen handen. Ook is het de laatste wedstrijd dat Leonie uitkomt voor Helpman. Komt dat zien!

Graag tot dan!

Irma van Erp