Nieuwsbrief: De start van een nieuw seizoen

Wat is het toch fijn om vakantie te hebben en om met je voeten in het zand naar de zee te turen. Even alle dagelijkse beslommeringen thuis laten en heerlijk ontspannen. Maar de plicht roept weer, scholen zijn weer begonnen en ook het werk verwacht ons weer op de aangewezen plek. Toch hebben we ook wat om naar uit te kijken. Het nieuwe voetbalseizoen!

In de vakantie hebben vrijwilligers van onze club niet stil gezeten. Kasten met materialen zijn allemaal opnieuw ingericht en (aan)gevuld. De kantine en kleedkamers schoongemaakt. De nieuwe jeugdtrainers zijn welkom geheten en voorzien van de nodige instructies. De trainingen zijn gestart en de eerste bekerwedstrijden weer gespeeld. Het begin is er!

Het lijkt mij dan ook goed jullie op de hoogte te brengen van nieuwe afspraken of regels die we als bestuur hebben genomen.

 

Strenger vrijwilligersbeleid: Vrijwillig Verplicht

Als vrijwilligersvereniging kunnen we niet zonder hulp van onze (ouders van) leden. De laatste jaren wordt het steeds lastiger om deze rollen te vullen. We moeten nu dus ook beslissen om iedereen te verplichten ‘iets’ te doen op het vrijwillige vlak. Vervoer van jeugdleden naar wedstrijden, corveediensten, ranja/thee diensten, bardiensten, schoonmaak en onderhoud maar ook grensrechteren en of scheidsrechter zijn. Zomaar wat voorbeelden van de in te vullen diensten. We gaan als bestuur hier het voortouw in nemen om mensen de leuke kanten van de vrijwillig verplichte diensten te leren kennen. Samen maken we de club! De invoering van dit VrijwilligVerplicht beleid zal dit seizoen gaandeweg worden ingevoerd

 

Het Gelijke Speelveld

Wellicht voor velen een nieuwe term of er gaat wel ergens een belletje rinkelen… Het Gelijke Speelveld van de Gemeente Groningen wil alle amateurverenigingen op dezelfde manier behandelen. Clubs hebben de keuzemogelijkheid om de opstallen in eigendom te krijgen o.b.v. erfpacht. Vele clubs huurden hun onderkomen. Ónze club heeft met Bloed, Zweet en Tranen van de vele vrijwilligers na de gedwongen verhuizing van Coendersborg het huidige onderkomen zélf gebouwd. Hier ontstaat dus een andere situatie waar we met de Gemeente Groningen al sinds begin van dit jaar in overleg zijn voor een passende vergoeding. Voor ons als club een zeer belangrijk item daar dit de financiële kant en daarmee de mogelijkheden binnen het beleid en de daaraan gekoppelde begroting raakt. Er is ons toegezegd dat we halverwege september hier meer duidelijkheid over krijgen. Update 10-9-2018: uitnodiging van de gemeente ontvangen voor begin oktober.

De tweede parkeerplaats

We kunnen gebruik maken van de parkeerplaats bij het Maartenscollege. Zeker op de drukke zaterdagen een uitkomst. Er is een betegeld pad aangelegd en ook een afsluitbaar hek. Het was nog even puzzelen maar nadat de gemeente ook een doorgang in de ballenvanger had gemaakt is het pad gebruiksklaar. We hopen dat velen hier gebruik van gaan maken.

 

Wisseling binnen het bestuur

Binnen het bestuur heeft een functiewisseling plaats gevonden. Gerhard Hurenkamp heeft jarenlang de TC geleid als bestuurslid Technische Zaken. Hij wilde zijn kwaliteiten nu wel eens op een ander vlak voortzetten en we hebben hem bereid gevonden om de functie bestuurslid commissiezaken op te pakken. Rene Kuipers, reeds deel uit makend van het bestuur als bestuurslid Algemene Zaken gaat de TC leiden als Hoofd Technische Commissie.
Gerhard, Dank voor je tomeloze inzet van de afgelopen jaren. Fijn dat je aanblijft binnen het bestuur en René succes in je nieuwe functie.

Verder zullen we op de eerstvolgende ALV (november) de nieuwe penningmeester presenteren. Het is geen geheim dat Barry Bakker (oud speler zaterdag 1) zich bereid heeft verklaard Ulrik op te volgen als penningmeester. Op dit moment zijn zij bezig met de overdracht en het wegwijs maken en raken in de financiële administratie van de club. Hier dus meer over op de ALV.

 

Medisch Beleid & tapen

Waar gevoetbald wordt ontstaan ook wel eens klachten of blessures. Tegenwoordig hebben we hier 3 mensen voor die onze leden hier prima in bij kunnen staan. Wat echter een ontwikkeling is die we nu gaan stoppen is het preventief tapen. Voor de wedstrijden je enkels in laten tapen ter voorkoming van blessures is nog steeds mogelijk maar kan niet meer met materiaal van de club. We gaan hiervoor tape aanbieden tegen kostprijs en degene die zijn of haar enkels (of evt. Andere ledematen) preventief wil laten tapen doet dit vanaf nu met zijn of haar eigen aangeschafte tape. Reden hiervoor laat zich raden: de kosten van het tapen! Mocht er een medische reden zijn voor het tapen dan is dit mogelijk op kosten van de club.

 

DANKJEWEL AVOND (VRIJWILLIGERSAVOND) 28 september a.s.

We hebben nog iets tegoed als vrijwilligers… De DankJeWel avond. Deze willen we graag organiseren op vrijdagavond 28 september. We maken er dan een gezellige avond van met een hapje en een drankje en een interactieve Helpman-getinte PubQuiz onder leiding van Mike Vlietstra. Kleine tip: bereid je voor door je te verdiepen in de Helpman historie want naast de actualiteiten en sportvragen van Mike zullen vragen over onze club veelvuldig terugkomen.

 

RESPECT

Onze club drijft op vrijwilligers.
Ledenadministratie, barmedewerkers, kledingshop medewerkers, huishoudelijke dienst maar ook de bestuursleden… iedereen spant zich vrijwillig in om voor ieder lid het zo goed mogelijk voor elkaar te boksen. Waar ik persoonlijk dan heel slecht tegen kan is wanneer de vrijwilligers op een verkeerde manier aangesproken worden. Sommige leden denken dingen te moeten afdwingen door zich keihard op te stellen in met name woorden maar soms ook in gebaar. Wanneer iemand denkt dit te moeten doen zal dit door het bestuur op de juiste manier worden aangepakt. De vrijwilligers doen stuk voor stuk hun uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Soms moeten ze leden teleurstellen of gaat er iets niet goed. Maar je dient je ten alle tijde te blijven gedragen. Deze mensen spannen zich belangeloos in en besteden hun vrije tijd om jullie te laten sporten in een zo goed mogelijke omgeving.

Wanneer er iets niet goed gaat ga je het gesprek aan om dit op te lossen maar schelden of uit de hoogte reageren met een houding van ‘regel het maar’ gaat niet werken!!
We zijn allemaal lid van v.v.Helpman voor ons plezier en laten we dat zo houden door met elkaar samen te werken. Onze vrijwilligers zijn ons dierbaar en moeten worden gewaardeerd maar zeker gerespecteerd.

 

VEEL PLEZIER IN HET NIEUWE SEIZOEN

We gaan beginnen, sterker nog er zijn al diverse bekerwedstrijden gespeeld. Iedereen op zijn of haar niveau heel veel plezier gewenst. Laten we er een mooi seizoen van maken met z’n allen. Stel je open om samen de club in beweging te houden door het VrijwilligVerplicht beleid te ontarmen en één van de vrijwilligerstaken uit te voeren.

Ga voor de 3 punten maar geniet vooral van de CLUB VOOR HET LEVEN !

 

Jan van der Lei