MONSTERZEGE VOOR HELPMAN

GRONINGEN, 25 september 2021.

Op deze laatste zaterdag van september staat de uitwedstrijd tegen Lycurgus VR2 op het programma. Nadat we vriendelijk zijn verwelkomd door onze tegenstander, ons in het blauw/wit hebben gehesen én een goede warming-up hebben gedaan, beginnen we om 12.30 uur aan de wedstrijd.

Vandaag weer onze oude vertrouwde keepster Joyce in de goal, zij is hersteld van een vervelende blessure. Celine heeft haar overigens al die tijd erg goed weten te vervangen en begint vandaag op de rechtsback positie. Joniek en Naomi centraal in de verdediging en Irma op links. Op het middenveld beginnen Nikkie, Andrea en Ineke en voorin Emma, Norah en Manon Bezu. Maaike, Nina en Lotte kwamen later binnen de lijnen. Ik zal jullie het hele wisselbeleid besparen, we hebben in ieder geval mooi wat gerouleerd en iedereen heeft een mooie bijdrage kunnen leveren.

We kregen allemaal een taak en als we die zouden uitvoeren, dan kwam het goed.  Moe zouden we niet worden, want we lieten de bal het werk doen, precies zoals Mennie ons had uitgelegd. Zo gezegd, zo gedaan. Na 10 minuten werd de eerste goal gemaakt door Manon. U raadt het al, haar taak was om te scoren. Manon zat lekker in de wedstrijd en maakte ook de tweede goal. Even later was het raak voor Norah, zij wist er ook twee achtereenvolgend te scoren. Onze verdeding stond als een huis. Alle verdedigers hadden dan ook vanzelfsprekend een verdedigende taak en die werd vlekkeloos uitgevoerd. Het was moeizaam om hier door heen te komen en als dit al lukte, dan stond Joyce er nog. Naast het verdedigen werd er ook prima opgebouwd van achteruit en kwamen er in samenwerking met het middenveld mooie aanvallen tot stand. Het wordt wat teveel om alle acties te beschrijven, toch wil ik er even eentje benoemen. Vanuit de positie rechtsback wist Lotte meerdere speelsters van Lygurcus spectaculair te omzeilen en zorgde hiermee voor een mooie assist. Nina tikte de 0-5 binnen en met een voorzichtige feestvreugde gingen we de rust in. Het woord voorzichtig is hier bewust gekozen, omdat enerzijds de bal rond is en nog alle kanten op kan. En je weet het natuurlijk maar nooit. Wat wij kunnen in 45 minuten, kan de tegenstander ook.

In de tweede helft wisten we nog twee keer te scoren. Nina maakte de 0-6 en de laatste treffer komt op naam van Manon. Met de laatste minuten op de klok kwam Lycurgus nog even gevaarlijk dichtbij. Echter had Norah in haar taak als grensrechter al snel gezien dat dit buitenspel was. De goal werd afgekeurd en wij hielden de nul. Zo komt de eindstand op 0-7. Een monsterzege!

Winnen is natuurlijk altijd mooi, maar vandaag was het extra mooi. Niet alleen door die 7 doelpunten, ook door het behouden van de nul, de inzet van iedereen, het samenwerken als team, de passie, de beleving en een heerlijk voetbalweertje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, wij winnen in ieder geval niet elke week met 0-7, maar wat een heerlijk gevoel is dit!

Desondanks blijft Mennie kritisch, dat is zijn taak en dat is goed. Want volgende week spelen we thuis om 14.45 tegen Farmsum VR1. Graag tot dan!

Irma van Erp

Toevoeging Redactie:

Mogelijk is het u opgevallen dat de uitslag verkeerd is ingevuld op voetbal.nl. Er is contact opgenomen met de KNVB en de verwachting is dat hier begin volgende week naar wordt gekeken.