Monsterzege (11-2) brengt Helpman 2 aan kop 2e periode

GRONINGEN – Op een kille Esserberg ontving Helpman 2 laagvlieger VAKO 2 uit Vries. Na een moeizame eerste helft wisten de Helpernaren in het tweede bedrijf flink uit te lopen. Het werd maar liefst 11-2. Door deze monsterzege pakt Helpman 2 de koppositie in de 2e periode. De doelpunten aan Helpmanzijde kwamen op naam van: Daan Scheppink (3), Eigen doelpunt, Jos Dijkhuizen, Gijs Ringnalda, Berend Rondhuis, Marc Vegter (3) en Mark Richardson.

 

De ‘ziekenboeg’ bij Helpman begint steeds meer uit te dunnen. Vandaag konden  Mark Richardson (achillespeesblessure) en Mark Boon (gebroken arm) hun opwachting maken. Pim Dijksma, Ramondo Likumahua, Ischa de Groot, Bram de Vries, Rik Dagelet en Max Pranger lijken pas na de winterstop fit te geraken.

 

Helpman begon wat onwennig aan de wedstrijd. Met name de opbouw van achteruit verliep moeizaam: weinig beweging en in een veel te laag baltempo. VAKO liet zich ver inzakken, waardoor voorin ook de ruimte te beperkt was voor de aanvallers. Na ruim een kwartier spelen zette trainer Pesiwarissa zijn 1-4-3-3 systeem om naar een 1-3-5-2 systeem waarin meer ruimte werd gecreëerd voor de diepgaande mensen en voor de spitsen. Exact 1 minuut na de omzetting werd Jos Dijkhuizen van achteruit bediend, hij zette de bal voor en zag zijn inzet door Jelle Kap in het eigen doel verwerken, 1-0. Lang kon men niet van de voorsprong genieten, want in een moment van onoplettendheid bracht VAKO-aanvaller Thomas Strijber zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1. Helpman wist na de gelijkmaker de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mark Vegter en Daan Scheppink speelde prima tussen de linies in, waardoor zij constant aanspeelbaar waren. In de 32e minuut rondde Daan Scheppink zijn soloactie vanaf de linkerkant prima af, 2-1.

 

In de rust verving Roy van der Laan de geblesseerde Chris ten Hoope. Helpman begon agressiever en feller aan het tweede bedrijf. De Helpmanmiddenvelders excelleerde door constant in beweging- en aanspeelbaar te zijn. VAKO had in deze fase geen antwoord op het beweeglijke spel van de Helpernaren. Dit resulteerde in een aantal prachtige aanvallen. In de 52e minuut bracht Gijs Ringnalda zijn ploeg op 3-1. Dat was ook meteen één van zijn laatste acties, want Pesiwarissa haalde Sedin Zukanovic en Gijs Ringnalda naar de kant. Hun vervangers waren Berend Bolhuis en Mark Richardson. Door de vele doelpunten die daarna volgde werd het voor de verslaggever onduidelijk hoe het scoreverloop verliep. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Daan Scheppink. Hij werd vanaf de zijkant bediend door Cango Gün, waarna Scheppink de bal snoeihard tegendraads inkopte. Ruim twintig minuten voor tijd werd Scheppink een publiekwissel gegund. Zijn vervanger was Pedro Agosti, die zeer goed inviel. Op zijn ‘Braziliaans’ was hij zeer dreigend aan de rechterkant. Hij zorgde er persoonlijk voor dat er twee assists achter zijn naam kwamen te staan.

 

Door deze overwinning pakt Helpman 2 de koppositie in de 2e Klasse. Volgende week gaan de Helpernaren op bezoek bij Hoogezand 3.

Marco Pesiwarissa