Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

De media aandacht voor de misstanden inzake grensoverschrijdend gedrag zal niemand zijn ontgaan. Zoals uit de omvang en de breedte van de signalen blijkt is grensoverschrijdend gedrag niet alleen de tragedie van de The Voice of een enkele eredivisieclub. Het is alom in de maatschappij aanwezig. Daarom is het niet de vraag of het kan gebeuren, maar eerder hoe en wanneer het naar voren komt.

 

We hopen natuurlijk dat onze club een veilige omgeving biedt tegen grensoverschrijdend gedrag, maar we sluiten onze ogen niet voor de maatschappelijk realiteit.

 

Enkele jaren geleden hebben we een van het bestuur onafhankelijke gecertificeerde vertrouwenspersoon aangesteld. Gezien de actualiteit van dit thema en het grote belang van een veilige sportcultuur willen we onze leden nog eens wijzen op het bestaan van de vertrouwenspersoon.

 

Natuurlijk kun je over gedragingen waarvan je je afvraagt of die wel kunnen spreken met de trainer of begeleider. Ook kun je de bestuursleden hierover benaderen.  Maar we weten dat bespreekbaar maken van ontoelaatbaar gedrag heel lastig kan zijn. De vertrouwenspersoon biedt met zijn expertise, onafhankelijkheid en de zekerheid van anonimiteit dan een goed alternatief.

 

Naam en telefoonnummer van de vertrouwenspersoon vind je op onze site onder Wie is wie.

Wie is wie?