Meidenvoetbal bij V.V. Helpman

V.V. Helpman staat goed bekend in de regio Groningen om haar grote en groeiende afdeling aan enthousiaste voetballende meiden en vrouwen. Ongeveer een op de vijf van onze jeugdleden is een meisje en dit aantal zien we groeien de afgelopen jaren. Hier zijn wij hartstikke trots op! Wij willen een opleidingsclub zijn voor meiden in de regio Groningen waarbij we voetbal willen aanbieden op ieder haar niveau. Trots zijn we dan ook op het feit dat veel speelsters de overstap hebben kunnen maken naar ons eerste dameselftal uitkomend in de landelijke eerste klasse, de andere damesteams of naar BVO’s als FC Groningen, SC Heerenveen en zelfs naar het buitenland. Daarnaast zijn we ook hartstikke trots dat veel meiden ook nog eens betrokken zijn als trainer binnen onze eigen jeugdopleiding!

Visie & beleid

Onze visie is dat iedere speler en speelster op zijn of haar eigen niveau moet spelen. De teams proberen we daarom zoveel mogelijk op niveau in te delen. Wat betreft het meidenvoetbal zien we meiden het liefste zo lang mogelijk gemengd spelen. Dit geldt in ieder geval t/m O13 en indien gewenst nog langer. Vanaf de O15 maken wij een onderscheid in jongens- en meidenteams omdat we merken dat fysieke en/of sociale verschillen dan te groot kunnen worden. Wij zien veel meiden die vanaf de O17 op zoek zijn naar een goed meidenteam en we zien dat de overgang naar de dames vaak als groot wordt ervaren. Door middel van het aanbieden van prestatief meidenvoetbal in de leeftijdscategorieën MO17 en MO20 hopen wij deze meiden een plek te kunnen bieden en de overgang naar de dames te verkleinen.

Voor keepers worden er naast de reguliere trainingen ook aparte keeperstrainingen aangeboden.

Club voor het leven

Naast het sportieve gedeelte, vinden wij clubbinding ook erg belangrijk. Het motto van de club is niet voor niets “Club voor het leven”. Er wordt dan ook van jong tot oud veel aandacht geschonken aan het versterken van team- en clubbinding door regelmatig activiteiten te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toernooien, gezamenlijke seizoensafsluiting, teamuitjes, Sinterklaasviering voor de jongere jeugd en Vriendinnendagen. Ook proberen wij de meidenteams zoveel mogelijk gelijktijdig en op hetzelfde veld te laten trainen en gelijktijdig op zaterdagen thuis te laten spelen.

Contact

Voor meer informatie kan er altijd contact opgenomen worden via het contactformulier op de website of door de mailen naar meidenvoetbal@vvhelpman.nl. Een keertje meetrainen is ook altijd mogelijk.

Wil je op de hoogte blijven van onze teams? Volg ons ook op Instagram (@meidenvrouwenhelpman) of Facebook (Meiden / Vrouwen V.V. Helpman).