Meidenteam v.v. Helpman wint Eeuwige Jeugdtoernooi bij AVV Zeeburgia!

Op vrijdag 27 oktober deed een samengesteld team meiden van v.v. Helpman, met één gastspeelster, in Amsterdam mee aan het Eeuwige Jeugdtoernooi bij AVV Zeeburgia. Ondanks het natte veld en het herfstige weer lieten de meiden goed voetbal zien.

Er zouden eerst vijf poulewedstrijden worden gespeeld, waarna de beste 4 teams een halve finale en (troost)finale zouden spelen. De, overigens prima, organisatie had de wedstrijden kort op elkaar gepland, waardoor het niet alleen op goed voetbal aankwam, maar ook op een goede conditie.

 

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen AC Amsterdam. Helpman zat er vanaf de eerste minuut goed op en creëerde kans op kans. Dit resulteerde in een keurige 2-0 overwinning. Een goede start! De tweede wedstrijd was BFC uit Bussum de tegenstander. De meiden van Helpman konden elkaar steeds beter vinden en met bij vlagen mooi combinatievoetbal was de 4-0 overwinning dik verdiend.

Ook tegen  AFC IJburg was Helpman het betere team. De meiden zetten goed druk en werden regelmatig gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Ze hadden wat pech in de afwerking, maar wisten ook deze wedstrijd winnend af te sluiten: 2-1.

Omdat SV Diemen helaas niet was komen opdagen had Helpman een wedstrijd welverdiende rust, waarna de laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen de thuisclub. Zeeburgia had een aantal goede speelsters, en beschikte bovendien over veel frisse wissels, waardoor het spel op en neer golfde. De meiden knokten voor wat ze waard waren en na een terechte 2-2 eindstand was duidelijk dat Helpman de poulewinnaar was.

 

In de halve finale was AFC IJburg opnieuw de tegenstander. Na de krappe 2-1 overwinning in de poulewedstrijd liet Helpman er dit keer geen misverstand over bestaan wie het beste team was. Aanval na aanval werd opgezet en bij balverlies werd de bal telkens snel terugveroverd. Na een 4-0 overwinning was Helpman de terechte finalist.

 

In de finale was opnieuw AVV Zeeburgia de tegenstander. De uitstekende coaches Eelke en Tim zetten de meiden nog één keer op scherp en hadden duidelijk goed nagedacht over het tactisch plan. Het grootste deel van de wedstrijd was Helpman de bovenliggende partij. Met Ilse als keepster en Rosan en Julia achterin stond er een sterk blok waar de tegenstander zich op stuk beet. Julia maakte met haar inzet en techniek de gevaarlijkste aanvalster van de tegenstander onschadelijk. Rosan won nagenoeg al haar duels en Ilse had een paar heel belangrijke reddingen. Lauren, Liv en Mette stonden op het middenveld. Het was alsof ze al jaren samen speelden. Bij balverlies zaten ze direct bovenop de tegenstander, waardoor de bal snel werd terugveroverd. En als de tegenstander er al eens door kwam zorgde de achterhoede ervoor dat er geen gevaar ontstond. Ook aanvallend waren de middenvelders zeer aanwezig. Mette met haar betrouwbare dribbels en passing maakte het de tegenstander lastig. Lauren met haar acties creëerde veel gevaar en Liv haar dribbels en passing zorgden voor veel druk op het vijandelijke doel. Voorin was het Liva met haar dribbels en tomeloze inzet die de tegenstander achteruit drong. Loïs kwam als spits met haar neusje voor de goal steeds goed vrij, waardoor de verdediging uit elkaar werd getrokken. En ook Filipa stichtte als vervanger van Loïs veel gevaar met haar overzicht en passing.

 

Helpman kwam dan ook terecht op 1-0 na een mooi afstandsschot van Liv. Tijdens een korte opleving van de tegenstander waarin Zeeburgia een aantal kansen kreeg viel de 1-1. De meiden lieten zich niet van de wijs brengen en bleven goed voetballen. Na een mooie teamaanval was het Loïs die de 2-1 maakte. Gastspeler Lauren gooide vervolgens de wedstrijd in het slot door de 3-1 binnen te schieten. Het verzet van Zeeburgia was gebroken en Helpman kon de wedstrijd rustig uitvoetballen. Toen het eindsignaal klonk was het duidelijk: Helpman kampioen! De meiden hebben de club, én de aandacht voor meidenvoetbal bij V.V. Helpman ook in de Randstad op de kaart gezet.

 

In de gezellige kantine vond vervolgens de prijsuitreiking plaats waarbij Liv eerst de prijs voor beste speelster van het toernooi mocht ophalen en de meiden vervolgens de kampioensbeker in ontvangst mochten nemen. Een prachtige prestatie en voor herhaling vatbaar!

JHB