Jongensteam en meisjesteam V.V. Helpman naar China

23 juli is het zover! Twee teams van V.V. Helpman reizen af naar het Samsung International Sister-City Youth Football Tournament; een voetbaltoernooi voor amateurvoetballers en professionele clubs. Het toernooi zal plaatsvinden in Nantong, China; een stad ten noorden van Shanghai. Peer de Rijke, zelf oud-voetballer bij V.V. Helpman heeft door zijn bedrijf CE Couriers en dankzij zijn familiegeschiedenis contacten in China. Via Peer is de uitnodiging bij de club terecht gekomen.

Vanuit verschillende landen reizen clubs af naar China: Engeland, Indonesië, Korea, Singapore en Maleisië. V.V. Helpman mag dus ook meedoen aan dit grote evenement. Er gaat een combinatieteam van D1 en D2 en een team met speelsters van MC1 en MB1, met een externe speelster.
Spannend natuurlijk voor de tieners en hun begeleiders, maar de groepen hebben er vooral heel veel zin in. In de afgelopen maanden hebben de voetballers zich voorbereid op het toernooi; door twee keer per week te trainen. Daarnaast hebben ze een paar woordjes Chinees geleerd!

Het voetbaltoernooi heeft te maken met een heel groot economisch project. China investeert miljarden euro’s in het verbeteren van de Zijderoute. De Zijderoute staat voor historische handelsroutes tussen Azië en Europa, over zee en over land. Door de infrastructuur te verbeteren beoogt China snellere verbindingen te krijgen met afzetmarkten in Europa. Rond dit project organiseert China culturele en sportieve activiteiten waaronder dit internationale voetbaltoernooi.

Een prachtige kans dus voor de jongens en meiden om zich te meten met teams uit verschillende landen, daarnaast een mooie gelegenheid voor hen om China wat beter te leren kennen. Naast het voetballen is er namelijk ook van alles georganiseerd om kennis te kunnen maken met de Chinese cultuur.

30 juli zullen de beide teams weer landen op Schiphol, een ervaring rijker.