Lycurgus JO15-1G – Helpman JO15-1 12 oktober 2019

We moesten vroeg op vanochtend. Om 9 uur moesten onze jongens het opnemen tegen de JO15-1 van Lycurgus. We waren al lang niet meer bij Lycurgus geweest, maar gelukkig blijven sommige sportcomplexen onveranderd en voel je je er al weer snel thuis. De koffie hoek was nog op de zelfde onhandige plaats, de toiletten zaten nog steeds waar niemand ze zoekt en ook de grote waterplas voor de kantine lag er nog steeds. Na twee verloren competitiewedstrijden werd het wel weer tijd voor een winst partij en dat waren de spelers gelukkig met de toeschouwers eens. Er werd vanaf het begin gespeeld met lef en durf, de duels werden fel aangegaan, en er werd veel diep gespeeld. Al snel ontstonden er kansen, de meeste voor Helpman, maar ook Lycurgus kwam zo nu en dan gevaarlijk door. Twee keer werd van dichtbij gemist, maar de derde kans leverde een doelpunt op. Ivar speelde Bram aan en vroeg de bal direct terug, liep door en maakt een prima goal. (Boze tongen beweren dat de goal op naam van Minne moet staan, maar ik houd het erop dat de bal al over de lijn was voordat Minne de laatste trap gaf). Een paar minuten later schoot Olivier van buiten het strafschopgebied op de prima keeper van Lycurgus, die kon de bal niet klemmen en Otto maakte het van dichtbij af. 0-2, mooie tussenstand.

Helaas werd niet veel later de bal niet goed weggewerkt door onze verdedigers. De bal werd vervolgens vanaf de rand van de 16 mooi in de hoek geschoven. Kort daarop ging Wen vanuit de verdediging met de bal aan de wandel. Hij speelde Minne aan, die de bal vervolgens prachtig doorspeelde op Olivier en…. 1-3.

In de rust gaf Marten aan het team mee dat hij tevreden was over de eerste helft, en dat lijkt me terecht. Er was duidelijk afgesproken dat er door gewisseld kon worden. Als ik goed gekeken heb zijn alleen Minne en Dominique niet gewisseld. In de tweede helft zagen we daardoor een ander Helpman. Marten probeerde spelers uit op voor hen nieuwe posities en daardoor creëerden we minder voor de goal. Wel maakte Wytze een prima 1-4 en kregen we kansen op meer, maar ook Dominique kreeg meer te doen.

Vanuit een vrije trap die Domi goed uit de hoek tikte, maar niet klemvast kon pakken werd van dichtbij de 2-4 gescoord. In de laatste minuut werd 3-4 door Jeroen afgevlagd vanwege buitenspel. 2-4 doet ook meer recht aan de krachtsverhouding dan 3-4. Een prima overwinning.

 

opstelling 1-4-3-3
Marniek Bram Minne ©
(19′ Minne ©) (19′ Marniek)
Ivar Otto Wytze
(23′ Olivier)
Lars Wen Mathijs Abel
(23′ Bart)
Dominique
Bank: Bart, Milan, Olivier, Wessel
Vanaf 23′ minuut opstelling 1-4-2-1-3
Minne © Bram Marniek
(35′ Lars) (55′ Otto) (55′ Wytze)
Olivier
(61′ Ivar)
Ivar Otto
(35′ Wytze) (29′ Milan)
(55′ Wessel)
Lars Wen Mathijs Bart
(29′ Wessel) (61′ Mathijs) (35′ Minne ©)
(55′ Abel) Dominique
Bank: Abel. Milan, Wessel, Wytze
Afwezig: Sam (doet met JO15-2 mee)

 

Herre van Brug

Fotograaf: Vibeke Veenboer