Koploper Helpman geeft ruime voorsprong bijna uit handen

Koploper Helpman geeft ruime voorsprong bijna uit handen

VV Helpman-ONR
Uitslag: 4-3
Doelpuntenmakers: Michiel Rusch, Willem Gootjes (2x) en Tijmen Roepel

Helpman Zaterdag houdt niet zo van wedstrijden die in het slot gegooid worden. Het doodspelen van een wedstrijd komt niet in het woordenboek voor, al leek dit vlak na rust wel het geval toen Tijmen Roepel de 4-0 binnen tikte. Een gewonnen wedstrijd werd door een onnodig spannend slot in mineur geëindigd, maar de stemming sloeg snel weer in positieve zin om. Niet alleen om de heerlijke rijsttafel die trainer Peter van der Slot had geregeld, maar ook omdat concurrent Velocitas uit bij ODV verloor.

De Blauwwitten begonnen prima aan de wedstrijd, waar Niels Sillen op doel startte omdat zijn collega-doelman Rik Dagelet door zijn enkel ging. Rik moest natuurlijk loyaal blijven aan zijn maatje en trainer van het tweede, Gijs Ringnalda, die eveneens geblesseerd is en met krukken de wedstrijd bekeek. Zij zagen hoe Michiel Rusch na ongeveer tien minuten de eerste grote kans van de wedstrijd mistte. Nadat de rechtsbuiten een bal van de centrale verdediger van ONR afpakte rende hij samen met Camiel Buursma op het vijandelijk doel af. De oogkleppen zaten echter stevig op het hoofd en hij schoot de bal tegen de keeper aan. Schijnbaar besloot Rusch op dat moment de rest van zijn grote kansen die wedstrijd ook maar te missen.

Even later maakte hij wel de 1-0. Na een korte corner-variant met Jorin Keekstra werd zijn indraaiende bal aangeraakt door spelers noch keeper en stuiterde tegen het net. Vervolgens was het Willem Gootjes die de hoofdrol op eistte. ‘’The Goat’’ kreeg tweemaal een vrije bal op een identieke plek, vlakbij de zestienmeter. De eerste vrije trap was eigenlijk het knapst uitgevoerd, de tweede zag er het mooiste uit. Hij zal er dan ook niet rauwig om zijn dat teamgenoot Elmer Laagland een bijdrage leverde door de tweede vrije trap op film te zetten. Deze vloog namelijk over de muur en prachtig in de bovenhoek, buiten bereik van de keeper. De eerste vrij trap vloog ook over de muur, maar nam een snellere duikvlucht en eindigde láág in de doelmond.

Tussendoor was Michiel Rusch, na een pass van Camiel Buursma, weer eens alleen op het doel afgelopen. Hij schoot echter wederom tegen de keeper aan. Na zo’n misser kan men altijd wachten op een open deur die ingetrapt wordt door Jesse Keekstra of Mart Huls, de ervaren krachten van de ploeg. Jesse Keekstra schreeuwt erop los, om zijn eigen zenuwen een plek te geven. Hij gaat meestal over de verloren duels: ‘’SOETERS, POOT ERIN!’’
Huls heeft niet in die mate last van de zenuwen, maar wilt zich gewoon even laten gelden: ‘’RUSCH, SCHIET DIE BAL ER NOU EENS IN MAN!!’’
Snel na rust leek het duel beslist. Jorin Keekstra stuurde Michiel Rusch met een mooie dieptepass weg. De keeper kwam uit zijn doel en Rusch leek even af te ronden door de bal over de keeper heen te lepelen. Het laatste tikje van Tijmen Roepel was echter hard nodig, waarmee hij zijn vierde goal in twee wedstrijden maakte.

Vervolgens kakten de Helpernezen he-le-maal in, rekenend op de overwinning. In een redelijk kort tijdsbestek werden de 4-1 en 4-2 gemaakt. Het lag niet aan de defensie, maar aan het volledige elftal dat minder energie in de wedstrijd stak. Vervolgens maakte de spits van ONR in de slotfase zijn derde goal, door uit een vrije trap vogeltje vrij in te koppen: 4-3. Gelukkig volgde enkele minuten later het laatste fluitsignaal en kon de overwinning, maar ook het verlies van Velocitas bij ODV (3-2), gevierd worden. Als Helpman volgende week haar inhaalwedstrijd bij RWF wint, staat het hiermee met vier punten afstand koploper. Een waardevolle overwinning dus, maar met genoeg verbeterpunten.

Michiel Rusch