Koning winter

De afgelopen weken zorgt koning winter ervoor dat met name de wedstrijden op gras moeten worden afgelast. JWe krijgen de afgelopen weken steeds vaker de vraag waarom de standaardteams op kunstgras spelen en daardoor hun wedstrijd altijd door kan gaan. Hierop is een simpel antwoord niet mogelijk. Ik zal proberen om het zo helder mogelijk uit te leggen. Daarnaast zal ik proberen om het kort te houden.

Uitleg:
De KNVB werkt met 2 categorieën. De zogenoemde A en B categorie.
Onder de A categorie vallen de standaardteams vanaf JO13 (dus JO13-1, JO15-1 Zondag 1, Vrouwen 1 etc.)
Onder de B categorie vallen de andere teams.
Voor ons als club is elk team dat we hebben belangrijk.
De KNVB stelt strengere regels voor de A categorie teams, dan voor de B categorie teams

Het belangrijkste voorbeeld hiervan is het verplaatsen van een wedstrijd.
Een A categorie wedstrijd mag alleen in het voren verplaatst worden. Dat wil zeggen dat als een wedstrijd gepland staat op 24-02-2018, deze wel op bijvoorbeeld 22-02-2018 of eerder gespeeld mag worden, maar niet op 25-02-2018 of later.

Deze regel geldt niet voor de teams in de B-categorie. Een wedstrijd die gepland staat op 24-02-2018, mag rustig op bijvoorbeeld 15-04-2018 gespeeld worden.

Op het moment dat een A categorie wedstrijd wordt afgelast, wordt deze opnieuw ingepland door de KNVB en daarbij geldt dan weer de regel die ik hierboven heb uitgelegd. Het kan dus zo zijn dat de KNVB hem verplaatst naar een ongunstige dag en tijdstip.

Wanneer dit bij een B categorie wedstrijd gebeurd kan de wedstrijd makkelijker verplaatst worden.

Het kan voorkomen dat de gemeente zegt dat er op de velden gespeeld mag worden en dat wij ervoor kiezen om de wedstrijd af te gelasten. Afgelopen zaterdag (17 feb) was dit bijvoorbeeld het geval. Volgens de richtlijnen van de gemeente kon er gespeeld worden, maar na het betreden van de velden (ondergrond was keihard) hebben we besloten om de wedstrijden niet door te laten gaan. We konden de veiligheid van de spelers/speelsters en officials niet garanderen.
We vinden dit zeer vervelend voor de betreffende teams, we hopen dat jullie begrijpen dat we niet anders kunnen.

Mochten hier nog vragen over zijn dan hoor ik het graag.

Coen Hut
Hoofd wedstrijdzaken VV Helpman