Kan de JO9-1 het succesvolle seizoen een vervolg geven in Roden?

Daar stonden ze dan, de jonge helden van JO9-1. Bas, Frank, Ward, Floris, Levi, Ole en Felix. Een team, een echt en hecht team. We schrijven zaterdag 8 juni 2018, 9.00 uur sharp. Trappelend aan de aftrap, tussen de door imponerende hoge bomen omzoomde velden van VV Roden in het navenante dorp.

 

Er lag tot dusver een magistraal seizoen achter hen, veel en hard getraind met veel plezier en progressie, zaalwinterkampioen geworden, het kampioenschap met slechts 2 verliespuntjes soeverein behaald en vorige week de 2e podiumplek over de streep getrokken in het met sterke hoofdklassers bezette toernooi van VV Annen.

 

Zulke resultaten zijn prachtig en legt de lat toch steeds een stukje hoger. Wat ging er door die blonde koppies heen, kunnen ze het nog een keer brengen na zo’n seizoen?

 

VV Roden was de tegenstander in de eerste wedstrijd en genoot het thuisvoordeel. Een lastige wedstrijd die eindigde in 1-1 dankzij een ongelukkige tegengoal. Een stroef begin.

 

De zon was inmiddels gaan schijnen. De mouwen moesten en werden letterlijk en figuurlijk opgestroopt. VAKO werd gedecideerd met 3-1 opzijgezet. De weg was met 3 wedstrijden te gaan nog lang.

 

Op die weg moesten vervolgens de sterke boerenzonen van VV Oerterp uit het Friese Ureterp worden verslagen. Noordelijke derbygevoelens speelden op. Winnen lukte dan ook met duidelijke cijfers, 3-1.

 

Na een eclatante overwinning op ONR met 4-0 wachtte de finale wedstrijd tegen Zuidhorn. Een gelijkspel was voldoende geweest voor de toernooiwinst, maar daar waren de tactische pijlen door succescoaches Jan Aalfs en David Schutrups niet op gericht. Middels goed combinatiespel en een prachtig doelpunt werd het toernooi overtuigend gewonnen.

 

Een uitstekend prestatie van de jonge helden. Komend weekend kan het team weer aan de bak op een goed bezet toernooi in Zuidlaren. Goed bezig mannen!

 

Tim Bakker