JO8-1 vierde op het district kampioenschap noord

Afgelopen zondag, 24 oktober 2021, vertrokken 9 jongens en hun ouders naar FVC Leeuwarden voor het district kampioenschap. De titel en plaatsing voor het NK stond op het spel.

We moesten maar liefst 6 wedstrijden van 22 minuten spelen. Een aantal kinderen had een raar gevoel in hun buik; voor het eerst een ‘uit-toernooi’ spelen.

Na de opkomst gevolgd door het Wilhelmus speelden we de poulefase. Hierin wonnen we van Zuidlaren (10-0), FVC Leeuwarden (4-1)
en Feanstars (7-2) en dolven we het onderspit tegen Burgum (2-4) en door prima keeperswerk van vv Heerenveen wilde de bal er tegen Heerenveen maar niet in, waardoor we deze (onverdiend?) met 2-3 verloren.

Een wedstrijd voor plek 3-4 tegen Feanstars was ons deel. De krachten waren op, zodat we deze verloren en vierde werden. vv Heerenveen won uiteindelijk het toernooi.

Een prachtige toernooi dag, waarbij we tijdens dit toernooi zowel een sprong als team en individueel hebben gemaakt.

Het meest belangrijke kwam bij de prijsuitreiking, waarbij we een mooie schaal kregen èn een beker voor het meest sportieve team. Daarnaast hebben we ons geplaatst voor het NK, 19 juni wat ook georganiseerd gaat worden door FVC Leeuwarden.

Eelke ter Steege (trainer/coach JO8-1)