JO10-2 zonder puntverlies kampioen!

Na een aantal degelijke en fraaie overwinningen op diverse Jo10-1 teams uit de wijde regio was het vooraf al duidelijk: we zijn al kampioen van onze competitie. Maar wat zou een lekkerder kers op de kampioenstaart zijn dan een thuisoverwinning op de ook erg sterke ploeg van FC Assen? Nou, dat ook Tristan (normaal breker en spelverdeler) een doelpunt zou maken. Deze mijlpaal werd al halverwege de eerste helft bereikt. Een hoge bal van de zijkant werd door hem droog hoog rechts van de tot dan toe uitblinkende Drentse keeper gepoeierd. Assen liet het er niet bij zitten maar dankzij enkele puike reddingen van Ben en een alerte intikker van Symen werd de ruststand van 2-0 bereikt.

In de tweede helft kwam Assen al snel op 2-1, dankzij enig geluk en niet al te kordaat verdedigen van David (maar die speelde dan ook met een bijna gebroken vinger). Toen ook de 2-2 viel, was de spanning helemaal terug. Gelukkig zag het publiek toen weer de ware aard van onze jongens: hoog druk zetten van de aanvallers, hard werken van Ben op het middenveld en strak verdedigen door Melle. We hadden duidelijk weer het betere van het spel en hadden de overwinning voor het grijpen als Mels de paal niet had geraakt en Ids en Jelle wat meer geluk hadden gehad. Vlak voor tijd toch de kers: een schot van Mels kon nog door de keeper worden gered maar op de rebound van Lent was hij dat toch kansloos: 3-2!

De spelers werden luid bejubeld door hun fans, gingen in kampioensshirts op de foto en lieten zich de taart goed smaken.

Matthijs ter Steege