Jan Klip (85) overleden

Donderdag bereikte mij het bericht dat ons Ere Lid, oud-bestuurslid maar bovenal ras-supporter Jan Klip is overleden. Jan is 85 jaar geworden.

In mijn jeugdjaren, toen het bestuur nog in driedelig pak rond liep leerde ik Jan Klip kennen. Je kon ook niet om hem heen. Altijd druk met de organisatie. Of het nu was in het (jeugd) bestuur, als (mede)organisator van de jaarlijkse braderie of als vervaardiger van ons clubblad destijds, Jan was aanwezig.

Geen kaartavond sloeg hij over en op de klaverjascompetitie met de medebewoners van het toenmalige Coendersborg hield hij het Blauw Wit hoog, hij kon niet anders want Helpman was zíjn club!

Jan was met zijn Media Express ook jarenlang hoofdsponsor. Veel leden hebben bij hem onderdak gevonden om als bijbaantje Story’s, Panorama’s en Donald Ducks te bezorgen. Jan kon daar enthousiast over vertellen en was op een prettige manier een “work a holic” door de combi werk -vrije tijd te combineren.
Vanuit dit (druk)werk was Jan ook bezig met het archiveren van het clubverleden. Vele jaargangen krantjes, oude foto’s en jubileumboeken heb ik onlangs bij zijn gedwongen verhuizing in ontvangst mogen nemen.

Als het clubblad weer voorzien moest worden van sponsoring dan ging Jan de boer op. Langs alle winkels van de Hereweg om daar de financiële bijdrage aan club in ruil voor een advertentie of sponsorbord te waarborgen. ‘Ook leuk voor mij n eigen contacten ‘en altijd gezellig om weer eens bij de bevriende relaties langs te gaan heeft hij mij wel eens laten weten.

Jan ging de laatste jaren ook mee op de trainingskampen naar bijvoorbeeld Spanje. Prachtig om hem daar rond de jonge groep te zien bewegen, en ook het terras werd door Jan niet gemeden.

We verliezen met Jan een echte Helpernees…

Jan, we onze dank voor jouw inzet voor VV Helpman kan niet groot genoeg zijn, samen met jouw leeftijdsgenoten heb jij er voor gezorgd dat we de club zijn die we nu tentoon spreiden.
Dank daarvoor, Rust zacht.

Wij condoleren de naaste familie en wensen hen veel kracht toe bij het verlies.

Namens de club en bestuur,

Jan van der Lei,
Voorzitter VV Helpman