Jaap Jacobs heeft met 2 doelpunten een groot aandeel in het verlies van Helpman tegen Zuidhorn

Door de sneeuwval van afgelopen vrijdagavond, 1-december, was het nog even spannend of deze wedstrijd wel door kon gaan. Rond 11.30 uur kwam er groen licht, de wedstrijd gaat door!

Zuidhorn en Helpman stonden in de 1e ronde van de nacompetitie van het sezoen 2022/2023 voor het laatst tegenover elkaar. Zuidhorn won toen met 2-0. Toen speelden we op gras, vandaag spelen we op kunstgras. Toen was het de eerste wedstrijd van ondergetekende als teammanager. Inmiddels heb ik er al een aantal wedstrijden op zitten.

De wedstrijd begint met een minuut stilte. Dit in verband met het onlangs overlijden van 2 supporters.

We zijn 3 minuten onderweg als Rune Pronk een prima bal geeft op Remco de Haas, maar zijn schot gaat helaas over. In dezelfde minuut krijgt Zuidhorn ook een kans, Ron Hölscher pakt deze bal goed. 1 minuut later krijgt Pronk zelf een kans, maar zijn schot wordt gepakt door de keeper van Zuidhorn. We hebben een kwartier gespeeld als Camiel Buursma een prima bal geeft op De Haas, maar die ziet zijn schot gepakt worden door de keeper. 25 minuten gespeeld Zuidhorn krijgt een schietkans maar deze gaat over. 2 minuten later ziet Leon Minnesma zijn schot over gaan.

We zitten in de 33e minuut als Pronk wordt neergehaald en Helpman krijgt een penalty. De Haas neemt deze en zet Helpman op een 1-0 voorsprong. Lang kunnen ze er niet van genieten, want 2 minuten later krijgt Zuidhorn een vrije trap. Jaap Jacobs neemt deze en schiet voor Zuidhorn de gelijkmaker binnen.  Zuidhorn wordt beter en beter. Ze zetten Helpman Helpman goed onder druk. Ze krijgen een aantal kansjes, maar deze gaan over, naast of worden door keeper Hölscher gepakt.

We zitten in de 44e minuut als Pronk een goede bal op Camiel Buursma geeft, maar die ziet zijn schot naast gaan. We gaan met een 1-1 gelijkspel de rust in. Helpman wisselt 1 keer in de rust. Aanvoerder Marten Lieberom blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door Meltem Buursma. De aanvoerdersband gaat om de arm van De Haas

Zuidhorn begint goed aan de 2e helft, Helpman zet er weinig tegenover. De 2e helft is 10 minuten onderweg en voor het doel van keeper Hölscher is een scrimage. Het lukt de Helpman verdediging niet om de bal weg te werken en uiteindelijk zet Jaap Jacobs Zuidhorn op een 2-1 voorsprong. In de 65e minuut een dubbele wissel aan de kant van Helpman. Rick Heim en Camiel Buursma verlaten het veld en ze worden vervangen door Sil Oorburg & Jeroen Scholma. We zitten in de 66e minuut en Zuidhorn is in de aanval. De bal komt voor de voeten van Frank Stuitje en die zet Zuidhorn op een 3-1 voorsprong. De voorsprong is verdiend, Helpman speelt een slechte 2e helft.

Met nog 13 minuten op de klok wisselt Helpman voor het laatst deze wedstrijd. Remco van Huffelen verlaat het veld en wordt vervangen door Morris Bergs. We zitten in de 80e minuut als Helpman een corner krijgt die De Haas neemt. De bal komt bij Scholma terecht en die brengt Helpman terug in de wedstrijd. Het staat 3-2 en we hebben nog een dikke 10 minuten te spelen. Helpman zet op alles op alles om de gelijkmaker te maken. Helpman krijgt hiervoor ook nog wat mogelijkheidjes, maar daar blijft het helaas bij.  En zo Verliest Helpman zijn 2ecompetitiewedstrijd van het seizoen. Erg zuur, maar verliezen hoort er helaas ook bij.

De grappigste opmerking van de dag komt op naam van de “stadionspeaker” van Zuidhorn. Na de 0-1 van Remco de Haas zei hij en ik citeer: “Het jachtseizoen is geopend”

Namens het team en mijzelf bedank ik Morris Bergs en Sil Oorburg van O23 voor het meedoen.
Ook bedank ik, namens het team en mijzelf, Will Sturge voor het vlaggen.

Volgende week gaat de competitie verder. Zuidhorn gaat op bezoek bij Zuidlaren en Helpman ontvangt dan Groen Geel.

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Winterse taferelen: 9
Gastvrijheid: 9
Spanning: 9

CH