Informatie Helpman Jeugdtoernooi

Helpman Jeugdtoernooi

 

Beste deelnemers en toeschouwers,

 

We mogen op zaterdag 28 en zondag 29 augustus een mooi deelnemersveld verwelkomen uit de 3 noordelijke provincies op het Helpman Jeugdtoernooi. We hopen er twee mooie voetbaldagen van te maken, met leuk en goed voetbal en uiteraard positieve geluiden vanaf de zijlijn.

 

Meer dan 100(!) vrijwilligers van vv Helpman, club voor het leven, staan dit weekend voor u klaar!

 

Gedurende het toernooi maken we gebruik van Tournify. Download de app of surf naar www.tournify.nl/live/helpmanjeugdtoernooi2021 voor de laatste informatie en het speelschema.

 

 

Basisregels op het sportpark:

Blijf thuis bij klachten die passen bij corona. (hoofdpijn, keelpijn, verkoudheidsklachten, smaakverlies).

 

– houd ten alle tijde 1,5 meter afstand van elkaar als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Afstand als je in de rij wacht voor de toilet staat, bij de muntverkoop,  horeca, doorloop bij de velden en als je langs de velden aan het kijken bent naar de wedstrijden.

Hier wordt door BOA’s en vrijwilligers op gelet. Volg dan ook hun tips en aanwijzingen op. Zij doen dit vrijwillig! Wees aardig voor ze.

 

– Houd je aan de looplijn in en rondom de kantine

 

– Er mogen maximaal twee begeleiders/ouders/verzorgers/familieleden per voetballend kind mee naar het toernooi.

 

Aankomst en parkeren:

Elk team moet zich bij aankomst melden bij het wedstrijdsecretariaat, dit is voor de vv Helpman kantine.

 

Er is beperkte parkeermogelijkheid. In de plattegrond zijn 3 parkeerplaatsen aangegeven. Verder is het over het algemeen vrij parkeren in de wijk, maar houd er rekening mee dat u meer tijd kwijt bent met een plek zoeken en eventueel lopen naar het sportpark. Stadse clubs vragen wij dringend om met de fiets of OV te komen.

 

Toernooiopzet:

De deelnemers zijn ingedeeld in een poule van 4, 5 of 6 deelnemers.

De deelnemers die in een poule van 4 zitten zullen 3 poulewedstrijden spelen en aansluitend 2 kruisfinales. Alle standen worden door de veldtafels direct doorgegeven aan het wedstrijdsecretariaat, hier zal het worden ingevuld in Tournify zodat u kan zien waar, op welk tijdstip en tegen wie de kruisfinales gespeeld wordt.

De overige deelnemers werken alle wedstrijden in de poule af, waarna een eindklassement wordt opgemaakt.

Volgorde poule eindstand/eindklassement: meeste wedstrijdpunten, doelsaldo, punten voor, onderling resultaat, 3 penalty’s.

Kruisfinales eindigen altijd met een winnaar –> elk team 3 penalty’s bij gelijkspel.

spelregelboekjes-pupillenvoetbal (knvb.nl)

 

Voor de O8 t/m de O12 zal elke thuis spelend team voor een spelbegeleider moeten zorgen.

Voor de O13 t/m (m)O17 zal elk team zelf voor een grensrechter moeten zorgen.

 

De wedstrijden starten en eindigen exact op tijd dmv een gastoeter signaal, afgegeven door de veldtafel. De coördinatoren bij de veldtafel zal na afloop van elke wedstrijd de eindstand opvragen bij de spelbegeleider/scheidsrechter.

In geval van niet tijdig verschijnen op het veld levert dit een reglementaire 3-0 overwinning op voor de tegenstander.

O8-O10 : speeltijd 12 minuten

O11-O12: speeltijd 15 minuten

O13-O17: speeltijd 20 minuten

 

Prijsuitreiking: deze vindt plaats op het betreffende veld bij de veldtafel, direct na afloop van de laatste wedstrijd. Voor de eerste drie teams is er een beker.

 

Neem zelf uit-shirts of hesjes mee. In geval van gelijk uitziende tenues in het uitspelende team verantwoordelijk voor een ander kleur shirt/hesje.

 

Kleedruime:

Er is beperkte kleedkamer ruimte. Neem tassen mee naar het veld. De toernooi organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele diefstal of verlies van spullen. Er zijn twee kleedkamers beschikbaar voor meiden.

 

Horeca:

De kantine is geopend.

Er zijn diverse punten op het sportpark waar eten en drinken verkrijgbaar is en hier kan uitsluitend met horecamunten betaald worden. Deze munten zijn voor de kantine te koop.

 

Gedurende het jeugdtoernooi wordt er geen alcohol geschonken en het hele sportterrein is rookvrij!

 

 

EHBO: is de gehele dag aanwezig.

 

 

Er is een fotograaf/camera man aanwezig gedurende het toernooi. (‘mede onder verwijzing naar de privacy verklaring als vermeld op de website van vv Helpman, vv.helpman.nl)