In Memoriam Simon Zoetebier

Gisteren, woensdag 5 oktober 2016, is onze oud hoofdtrainer Simon Zoetebier overleden.

Simon Zoetebier was hoofdtrainer van de Zondag A-en B selectie aan het begin van de jaren 90.
Hij was een man die veel eiste van de spelers en hij kon je raken met zijn scherpe opmerkingen.

Hij heeft veel amateurclubs in het noorden getraind en overal zal waarschijnlijk hetzelfde woord klinken: gedreven!

Als speler van het tweede speelden wij destijds in Midwolda tegen MOVV.
Om 10 uur ’s morgens in de kou, trainer Zoetebier was aanwezig.
Ik verwachtte een mooie tactische bespreking waarin mij de looplijnen als spits zouden werden uitgelegd.

Zoetebier kwam echter met de volgende woorden waarmee hij mij het veld instuurde:

Van der Lei… die tegenstander van jou kopt baksteennn… Succes.

In hem verliest het amateur voetbal een energiek en bevlogen persoon op een te jonge leeftijd van 78 jaar.

Wij wensen zijn nabestaanden alle kracht en sterkte toe bij het verwerken van de dit verlies.

Jan van der Lei
Voorzitter Ad Interim