In memoriam Henk v.d. Veen

In memoriam Henk v.d. Veen

Zondagavond 28 augustus kregen wij bericht van het overlijden van Henk v.d. Veen.
Henk was die morgen overleden. Hoewel Henk kwakkelde met zijn gezondheid komt een dergelijk bericht altijd hard binnen. Een Helpernees overlijdt nooit volgens een medelid, je blijft altijd voortleven bij ´De Club voor het Leven´ Henk.

Henk is lid van Helpman geworden in 1970, dit in navolging van zijn broer Bart.
46 jaar lidmaatschap waarin Henk veel dingen voor de club heeft gedaan.

Na zijn actieve carrière als verdediger bij Zondag 1 is hij een tijd lang leider geweest van Zondag 2. In die tijd draaide hij ook al bardiensten en zo kwam het dat hij een stel studenten over de vloer kreeg die daar een toernooitje speelden. Henk ontving de voor hem vreemde gasten met zijn goed gastheerschap. Hij verwende de studenten zo goed dat zij, die voornemens waren om zich aan te sluiten bij Amicitia na de studentenperiode bij de Knickerbockers, diezelfde middag nog besloten om op de zaterdag voor Helpman te gaan voetballen.

Sip Sixma, een van de studenten en later dus actief Helpman lid gaf hem in ons jubileumboek de bijnaam ‘the Godfather van het zaterdavoetbal’.

Toen ik de oudere leden vroeg naar hun herinneringen aan hem kwam veelvuldig het door Henk gemaakte buffet bij het 60 jarig jubileum ter sprake.
Zijn werk in de keuken als kok bij Lich in de binnenstad van Groningen was hier natuurlijk de basis voor. Dit buffet heeft indruk gemaakt!

In 1992 is Henk reeds benoemd tot Lid van Verdienste. Dit voor zijn vele werkzaamheden als vrijwilliger voor onze club. Van clubbladvouwer, barmedewerker tot aan Hoofd Inkoop voor de kantine. Henk heeft zijn sporen voor de club zeker verdient. Waarvoor dank.

Henk was een bescheiden maar trotse man! En trots was hij op ´zijn´ zaterdagafdeling.
Henk is 74 jaar geworden.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte

De crematieplechtigheid zal worden gehouden op vrijdag 2 september 2016 om 13.30 uur in aula II van het crematorium te Groningen, Crematoriumlaan 6.

Namens het bestuur van v.v. Helpman

Jan van der Lei
Voorzitter a.i.

 

.