In de stromende regen delen Gomos en Helpman Zaterdag 1 de punten

Het is vandaag 23 januari en onder normale weersomstandigheden zou Helpman 5 trainingen en 2 wedstrijden in de benen hebben. Maar niets in minder waar, we hebben slechts 2 keer kunnen trainen. Daarom heeft trainer/coach Ommar Jager voor vanavond een oefenwedstrijd geregeld.

We spelen tegen Gomos dat uitkomkomt in de zondagse 2e klasse I. Ze bezetten daar de 5 plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden. Helpman Zaterdag 1 staat 1e in de 3e klasse C. Ze hebben 22 punten uit 11 wedstrijden.

Leuk detail, afgelopen zondag stond de wedstrijd Gomos – Helpman Zondag 1 op het programma. Deze is ivm het winterse weer afgelast.

De scheidsrechter fluit om precies 20.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Marten Lieberom is in de eerste helft de assistent-scheidsrechter van dienst.

Beide ploegen spelen een prima 1e helft. Gomos mag zich de gelukkigste van de 2 noemen. Ze komen in de 20eminuut, door een doelpunt van Robert Elsinga, op een 1-0 voorsprong. Dat is ook de ruststand.

In de rust wisselt Helpman 4 keer. Jeroen komt erin voor Gerwin, Marten voor Remco de Haas, Meltem voor Will en Saviero voor Wouter. Will neemt de rol van assistent-scheidsrechter over in de 2e helft.

Helpman begint goed aan de tweede helft. Ze krijgen een aantal mogelijkheden, maar weten het net nog niet te vinden. Met 60 minuten op de klok wisselt Helpman 3 keer. Gerwin komt erin voor Kai, Remco de Haas voor Tim en Wouter voor Camiel. Remco neemt de aanvoerdersband van Tim over.

In de 71e minuut wisselt Helpman voor de laatste keer. Rick verlaat het veld en Kai is zijn vervanger. In de 77e minuut een prima aanval van Helpman. Saviero geeft een prima voorzet op Rune en die zet ons naast Gomos. Het staat nu 1-1.

In de resterende minuten blijft Helpman de bovenliggende ploeg. Na 90 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijden. De uitslag is het minst belangrijk van Vanavond. We hebben weer een wedstrijd in de benen en dat is veel belangrijker.

Voor beide ploegen staat er zaterdag een uitwedstrijd op het programma. Gomos gaat op bezoek bij HOVC en Helpman gaat op bezoek bij Aduard 2000.

Doordat de wind verkeerd stond en we in de dug-out ook nat werden blijft het dit keer bij een algemeen wedstrijdverslag. Ik heb weinig aantekeningen kunnen maken.

Nog wel een paar cijfers van vandaag:

Scheidsrechter: 9
Regen: 10+

CH