HOE DAN?

GRONINGEN, 11 september 2021.

Na het succes van afgelopen donderdag, waarbij de bekerwedstrijd tegen Groen Geel met 2-0 werd gewonnen, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen de Heracliden VR1 op het programma. We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling: Celine in de goal, Irma linksback, Joniek & Judith centraal in de verdediging en Amber rechtsback. Op het middenveld Manon Top, Karin en Naomi. En onze voorhoede bestond uit Norah, Paula en Manon Bezu.

Het eerste kwartier was niet om aan te zien, zo erg, dat onze trouwe supporter er zelfs vandoor ging. Later kwam hij overigens weer terug en dat was maar goed ook! Want in de twintigste minuut werd er gescoord door Zoë. Zij was net binnen de lijnen gekomen vanwege een blessure aan de Helpmanzijde en wist meteen te scoren. De Heracliden lieten dit niet zomaar gebeuren en maakten vrij snel daarna de 1-1. Deze werd in eerste instantie vakkundig tegengehouden door Celine, echter ging de rebound er toch in. De Heracliden lieten er geen gras over groeien en maakten ook direct de 1-2. Een knappe goal waarbij Celine geen schijn van kans had. Helpman gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef strijden. Deze druk veroorzaakte een eigen doelpunt en daarmee was het weer gelijk! 2-2. Net voor rust maakte Norah de 3-2 en zo gingen we met een kleine voorsprong de rust in. Norah maakte niet alleen een doelpunt, ze maakte ook een lekkere taart voor ons. Of we ook echt wat te vieren hadden, leest u zometeen. Eerst de tweede helft!

Inmiddels waren de toeschouwers in grote getalen naar de Helperborgh gekomen. Want het was spannend!! Helpman wist het spel van de Heracliden goed te ontregelen. Toen Paula de 4-2 maakte hoorden we verontwaardigd: ‘HOE DAN?’ Zij hadden ons blijkbaar wat lager ingeschat en dat is precies waar het altijd misgaat, de verwachtingen. De tweede helft stond in het teken van veel strijd en passie. Voor beide teams was het knokken voor elke meter. Met nog enkele minuten op de klok, die nog uren leken te duren, wisten de Heracliden toch nog twee keer te scoren. HOE DAN? Zo werd de eindstand 4-4. Een man of de match is er vandaag niet, alle credits gaan naar het team!  De teleurstelling was groot, weliswaar toch één puntje en de taart was lekker.

Tot slot de cijfers van vandaag:

Het weer: 7
De scheidsrechter: 8
De inzet: 10
Aantal toeschouwers: 41

Wij gaan snel door naar de derde helft. Bedankt voor jullie komst en tot de volgende keer!

Irma van Erp