Het seizoen van JO15-3

Het Helpman JO15-3 van coach Arturo, leider Hero en trainer Rob heeft een prima seizoen achter de rug.

In de 3e klasse 11 van de najaarscompetitie werden ze 4e met 20 punten uit 11 wedstrijden. 50 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen.

In de 3e klasse 12 van de voorjaarscompetitie hadden ze het iets moeilijker en pakten ze 12 punten in 10 wedstrijden. Ze maakten 35 doelpunten en kregen er 37 tegen.

Alle wedstrijden die in de najaars- en voorjaarscompetitie gespeeld zijn, waren allemaal ter voorbereiding op de wedstrijd van 11 juni 2018.

Vandaag staat om 10.00 uur namelijk de wedstrijd Helpman JO15-3 – Ouders JO15-3 op het programma. Of zoals sommige ouders zeggen JO15-3 speelt tegen JO50-3.

De wedstrijd duurt 2 x 30 minuten. Om ervoor te zorgen dat de ouders het kunnen volhouden is er om de 15 minuten een korte pauze.

De opkomst van ouders die willen voetballen valt niet tegen. 10 ouders melden zich rond de klok van 09.50 uur voor een warming uit. Om er voor te zorgen dat beide teams met 11 mensen aan de wedstrijd kan beginnen, wordt Teunis toegevoegd aan JO50-3.

Om 10 uur is iedereen er klaar voor er kan de wedstrijd beginnen. In de 2e minuut zet Vince de JO15-3 op een 1-0 voorsprong. 6 minuten later maakt Jonell er 2-0 van. Dit was niet de bedoeling van de ouders, ze willen niet overklast worden. In de 1e pauze is het tijd voor een tactische bespreking. Ze besluiten om met een persoon meer te gaan voetballen.

De spelers van JO15-3 hebben dat niet direct in de gaten. De scheidsrechter wel, maar die knijpt een oogje dicht. Het tactische plan van de ouders blijkt te werken, want in de 17e minuut maakt Willem de aansluitingstreffer. De ouders komen beter in hun spel en het dringt ook bij de spelers door dat ze tegen 12 man aan het voetballen zijn. Er staat steeds een man vrij wordt er geroepen. In de 23e minuut is het opnieuw raak voor de ouders en staat het 2-2. Dit is het moment dat de scheidsrechter ingrijpt. U zult verwachten dat hij er een ouder uit stuurt, maar dat gebeurd niet. In plaats daarvan zegt hij tegen 1 van de wissels van JO15-3 dat hij het veld in mag. Ondanks dat beide teams nu 12 man in het veld hebben staan, zorgt dit voor verwarring bij de jonkies. Ze zijn niet gewend om met 12 te spelen, dus wat ze met de extra speler moeten doen weten ze niet echt. Even later is het duidelijk waar ze de extra speler kwijt moeten. In het 2e kwart wordt er niet meer gescoord en gaan we rusten met 2-2.

Een wissel aan het begin van de 2e helft. Teunis gaat bij JO15-3 spelen en Tomas bij de ouders. We zijn nog maar 3 minuten onderweg als Jack het ouderteam op een 2-3 voorsprong zet. Op de bank van JO15-3 zitten weer 2 spelers, dus er mag weer 1 het veld in. Lang kunnen de ouders niet van deze voorsprong genieten, want in de 38e minuut maakt Justus de 3-3. In het 3e kwart wordt niet meer gescoord.

De spelers van JO15-3 beginnen nu toch wel een beetje zenuwachtig te worden. Het staat gelijk, maar het enige wat telt vandaag is een overwinning tegen de ouders. Bij het team van de ouders klagen veel spelers over pijntjes in allerlei lichaamsdelen. Op de vraag of ze verder kunnen is het antwoord volmondig ja.

Het 4e kwart is 3 minuten oud als Willem de ouders op een 3-4 voorsprong zet. Zou het dan toch lukken? Het antwoord is nee, want 3 minuten later zet Danny zijn team alweer op gelijke hoogte, het is nu 4-4. In dit soort wedstrijden laat je als scheidsrechter de kaarten graag op zak. Elke kaart die je moet geven is er 1 teveel. 5 minuten voor tijd moet ik dan toch een kaart trekken als Jan van der Til een speler opzichtig vasthoud in het strafschopgebied. Penalty en een gele kaart voor Jan. Dit had zeker rood kunnen zijn, maar het is een hele sportieve wedstrijd en een gele kaart is wel genoeg. Danny mag de penalty nemen, zijn vader staat op doel. Volgens mij had iedereen zich al neergelegd bij een gelijkspel, want Danny besluit te missen. Sportief Danny!! Voor de laatste keer moet er gewisseld worden aan de kant van JO15-3. Het probleem is alleen dat niemand er meer uit wil. Omdat er nog maar een paar minuten te spelen zijn, mag ook de laatste wissel het veld in en nu speelt JO15-3 met een man meer.

Lang kunnen ze hier niet gebruik van maken, want opeens gaat Arturo kermend van de pijn naar de grond. Er is geen speler of bal in de buurt. De scheidsrechter denkt eerst aan een schwalbe, maar dat is het helaas niet. Het is zijn enkel. Na een paar minuten is de schrik weg en de pijn wat minder en strompelt Arturo naar de kant. In overleg met beide teams besluit de scheidsrechter te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Het is 4-4 geworden, dus zullen penalty’s voor de beslissing moeten zorgen.

Arturo mag de 1e penalty nemen en schiet deze goed binnen. De beide keepers zijn goed op dreef vandaag, want ze houden veel tegen. Uiteindelijk wint JO15-3 de penaltyserie met 6-3 en daarmee dus ook de wedstrijd. Van harte gefeliciteerd!! En JO50-3 Goed gespeeld, jullie hebben het ze knap lastig gemaakt!

Fijne vakantie alvast en tot volgend seizoen.

Coen Hut
Verslaggever en scheidsrechter van dienst