Het seizoen van dames 2

GRONINGEN, 5 juni 2018.

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, het inhaalduel tegen Farmsum vr1. Met een uitslag van 10-1 werd het een enerverende voetbal avond op de Helperborg. Het was een gezellige drukte langs de lijn en het was Karin die het publiek trakteerde op het eerste doelpunt. Vrijwel direct daarna volgde de gelijkmaker door de spits van Farmsum. Net als vorige week kwamen we wat moeizaam uit de startblokken. Dit duurde gelukkig niet lang. Al snel volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Leonie maakte de ene goede corner na de andere en het was Marthe die daaruit wist te scoren. Even later een mooie voorzet van Britt, precies op maat voor Joniek, die vol overtuiging scoorde. Ook was het in de eerste helft nog raak voor Leonie en Karin. Met een 5-1 tussenstand gingen we de rust in.

In de tweede helft kon Helpman wederom vrijuit voetballen. Dit resulteerde in nog meer doelpunten. Achtereenvolgens wisten Leonie, Suzanne, Leonie en Lianne te scoren. En niemand minder dan Ien-nummer10, maakte het 10e doelpunt voor de Helpman dames. Voor man of the match, Leonie, een succesvolle laatste wedstrijd bij Helpman. Leonie, bedankt voor alle inzet de afgelopen jaren. We wensen je veel succes en geluk in Assen!

Zo komt er een einde aan het seizoen voor dames 2. Een gekke competitie waar iedereen van iedereen kon winnen met de meest uiteenlopende en verrassende uitslagen. We zaten in een competitie waar we vaak speelden op knollenvelden, waar tegenstanders niet kwamen opdagen, waar een warming-up voor de wedstrijd niet nodig was en waar de fabuleuze derde helft het belangrijkst werd gevonden. Van de 18 wedstrijden hebben we er 11 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met een totaal van 35 punten, 61 doelpunten voor en 27 doelpunten tegen, resulteerde dit in een mooie 3e plaats. Een heugelijk feit is dat veel dames scorend vermogen hebben, dit was ook vandaag weer te zien. Toch mag Karin zich met trots topscorer van ons team noemen.

Eerlijk is eerlijk, ook Helpman dames 2 hecht veel waarde aan de fabuleuze derde helft. Desondanks willen we voetballend graag wat hogerop en is er een aanvraag gedaan voor de derde klasse.

Een gekke competitie, maar zeker niet minder mooi. Namens ons allemaal, heel erg bedankt!!

Irma van Erp