Henk Meijboom (74) overleden

Ondanks dat het al enige tijd binnen de vereniging bekend was dat Henk ernstig ziek was kwam het bericht dat hij dinsdag 9 juli de strijd heeft moeten opgeven als een mokerslag aan. Henk was Ere-Lid van onze club.

Persoonlijk vond ik het een eer om Henk voor een paar weken terug nog te mogen huldigen voor zijn 50 jaar lidmaatschap. Een lidmaatschap welke hij vervuld heeft als eerste elftal speler, leider van het eerste elftal, TC lid en vele andere vrijwilligerstaken. Henk zal echter het bekendst zijn als de barkeeper van v.v.Helpman. Van zaterdagmorgen tot zondagmiddag was hij achter de bar te vinden.

“Vraag het even aan Henk” die moet dat wel weten… als je er veel bent weet je overal wel iets van af. Misschien was hij wel het bekendste gezicht van Helpman, want alle geledingen heeft hij immers bediend.

Zijn dochters gaven aan dat als ze gefeliciteerd wilden worden voor hun verjaardag maar naar Helpman moesten komen. Henk zijn bevlogenheid voor Helpman heeft hij tot het laatst toe uitgedragen. Na het Hans van Ringen Toernooi en bij de seizoenafsluiting van de jeugd dook Henk plots weer op. En terwijl we konden zien dat de ziekte invloed op hem had werd het nog even weer ouderwets gezellig bijpraten met hem. Het werd zijn laatste keer Helperborg.

Aanstaande zaterdag 13 juli om 17.00 uur is er een korte afscheidsdienst, conform Henk zijn wens, in het crematorium Ommeland en Stad, Borchsingel 47, Eelderwolde.

Hierna gaan we met de familie Meijboom naar de Helpman kantine waar we zullen proosten op het leven van Henk.

Zo heeft Henk het gewild en zo gaan we dat doen, ik nodig een ieder uit hierbij aanwezig te zijn.

Henk, namens de club enorm bedankt voor je grote inzet voor onze club, we zullen je nooit genoeg kunnen bedanken voor je inzet en gaan je enorm missen bij de club.

Jan van der Lei
Voorzitter v.v.Helpman

Henk Meyboom[20277]