Helpmanvrouwen klaar voor halve finale beker

SINT ANNAPAROCHIE – In het pittoreske Sint Annaparochie haalde de v.v. Helpmanvrouwen op een zonovergoten Sportpark De Waaie een zeer belangrijke 1-2 overwinning op jacht naar de derde plek in de 2e Klasse. Doelpunten aan Helpmanzijde werden gemaakt door Justine Kuiper en Zarah Schrijver.

Amy Moltmaker en Veronica Pot werden in overleg niet in de wedstrijdselectie opgenomen. Daardoor bestond de wedstrijdselectie van de v.v. Helpman uit 14 speelsters. Nog voordat de Helpmanbank goed en wel kon zitten, kon Sint Annaparochie voor de tweede keer binnen één minuut aftrappen. Estelle Zwiers wist op fraaie wijze Justine Kuiper de diepte in te sturen die de bal over de Sint Annaparochie-doelvrouw kreeg, 0-1. Er was maar één ploeg dat probeerde te voetballen, de v.v. Helpman. Sint Annaparochie probeerde met lange halen de spitsen te bereiken, maar die werden goed in bedwang gehouden door de Helpmandefensie. In de 33e minuut kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen. Een aanval van Helpman werd onderschept, waarna de counter ingeleid kon worden, 1-1. Helpman had met een 1-2 voorsprong aan de thee gekund, ware het niet dat de grensrechter van Sint Annaparochie ten onrechte voor buitenspel vlagde.

Na rust een veel dieper spelend Helpman, dat de lange bij het centrale duo eruit probeerde te halen. En met succes, want hiermee haalde Helpman de gevaarlijkste angel uit het spel van de tegenstander. Helpman domineerde en kon de wedstrijd al vroeg beslissen, maar voorin had men het vizier niet op scherp staan. Er werden harde duels uitgevochten, met name op het middenveld. De moegestreden Renee Riekert werd vervangen door Noor Dekker. In de 62e minuut was het dan gelukkig wel raak. Justine Kuiper stuurde met een fraaie steekpass Zarah Schrijver de diepte in, die de bal snoeihard in de korte hoek schoot, 1-2. Een aantal keren kon Sint Annaparochie nog wel bij het Helpmandoel komen, maar de goed keepende Mayra Tjin A Koen toonde hierbij nogmaals haar kwaliteiten als keepster.

Met alleen nog Winsum (thuis op 12 mei) en SIOS (uit op 19 mei) strijden de Helpmandames nog op twee fronten voor de prijzen. Een periodetitel en de KNVB Beker. De derde plaats zou recht kunnen geven op de vervangende periode van de kampioen. Maar eerst wacht a.s. donderdag thuis de dames van Nieuw Roden voor de Halve Finale in het KNVB Bekertoernooi. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Helpman lijkt weer vertrouwen te putten uit de afgelopen twee competitiewedstrijden, waarin de volle winst werd behaald en lijkt klaar te zijn voor de halve finale beker.

Marco Pesiwarissa