Helpmanvrouwen bereiken ½ finale beker door monsterzege

EMMEN – De Helpmanvrouwen bereikten door een 0-8 overwinning op 2e Klasser Drenthina de ½ finale van het KNVB Bekertoernooi. Op een ijskoud sportcomplex De Meerdijk waren de Helpmanvrouwen de bovenliggende partij. De Helpmandoelpunten kwamen op naam van: Zarah Schrijver (2), Laura Top (2), Adinda Pieneman en Soraya Niewzwaag (3).

Koning Winter zorgde ervoor dat men moest uitwijken naar buurvereniging SC Angelso waar beide ploegen prima werden opgevangen. Bij Helpman ontbraken Veronica Pot en Justine Kuiper (beiden wintersport) en Sieta Anema en Amy Moltmaker (beiden geblesseerd). Ex-International Stella Keun werd als vervanger opgeroepen voor dit duel.

Nadat de nieuwe hoofdtrainer van de Helpmanvrouwen voor het volgende seizoen bekend werd gemaakt door TC-lid Chris Moltmaker, werd begonnen aan de wedstrijdvoorbereiding. In een nieuw tactisch variant werden de Helpmanvrouwen het veld ingestuurd.

Vanaf het begin werd al duidelijk dat Helpman de bovenliggende partij zou gaan worden. Ondanks de ijskoude wind had Helpman een enorme veldoverwicht. Dat resulteerde dan ook in de 7e minuut op de 0-1. Vanuit een ingooi wist Zarah Schrijver de bal over de Drenthina-keepster te krijgen. Niet lang daarna was het diezelfde Schrijver die de score op 0-2 bracht. Met een prachtige schuiver wist zij opnieuw het netje te laten bollen. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Dat ondervond Adinda Pieneman. Zij kon nog net de bal aan de linkerkant in het veld houden om vervolgens de bal voor te geven. Maar door de strakke tegenwind en met heel veel effect belandde de bal bij de eerste paal in de korte hoek, 0-3. Vlak voor rust liep Helpman verder uit door een doelpunt van Soraya Niewzwaag. Een goed genomen corner door Aline v.d .Berg kopt zij op fraaie wijze via de grond in het doel, 0-4.

Na rust moesten enkele basisspeelsters het veld ruimen voor drie verse wissels: Aanvoerster Estelle Zwiers, Aline v.d. Berg en Betty Biemans werden gespaard. Voor hun kwamen Paula Bossinade, Stelle Keun en Lianne Gout in het veld.

De tweede helft was amper vijf minuten oud of de 0-5 lag er alweer in. Laura Top bracht haar ploeg op 0-5 door een assist van Zarah Schrijver. Enkele minuten later was het weer Soraya die vanuit een corner mocht scoren. Alweer met een kopbal. Dit keer werd de corner genomen door Laura Top. In de 65e minuut werd diezelfde Soraya in de diepte gelanceerd. Laura Top veroverde de bal op eigen helft en stuurde Soraya met een prachtige pass de diepte in. Eén op één met de Drenthina-goalie wist Soraya de bal in het doel te krijgen, 0-7. Uit een soortgelijke aanval kwam enkele minuten later de 0-8 op het scorebord. Reserve-aanvoerster Adinda Pieneman wist Lianne Gout op rechts de diepte in te sturen. Gout behield het overzicht en gunde Laura Top de 0-8.

De tegenstander v.v. Drenthina toonde zich zeer sportief door de v.v. Helpman te feliciteren met deze terechte overwinning: “Helpman is gewoon een maatje te groot voor ons. Zij zijn verdiend een ronde verder”. Volgende week zaterdag krijgen de Helpmanvrouwen een zaterdag vrij. De week erop wordt de competitie thuis weer hervat tegen SJO Bergum.

Mayra Tjin A Koeng; Aline v.d. Berg (46e. Lianne Gout), Noor Dekker, Betty Biemans (46e. Paula Bossinade, Inge Moltmaker en Renee Riekert; Estelle Zwiers (46e Stella Keun), Adinda Pieneman en Soraya Niewzwaag; Zarah Schrijver en Laura Top.

Marco Pesiwarissa