Helpmandames voor heel even koploper 2e Klasse

GRONINGEN – Nadat het 2e damesteam van de v.v. Helpman koploper VVSV ’09 op een 3-1 nederlaag hadden getrakteerd, was het nu de beurt aan het 1e damesteam. Zij fungeerde vandaag als gastvrouw voor laagvlieger van Asser Boys. De wedstrijd werd in het eerste bedrijf al beslist door doelpunten van Aline v.d. Berg en Adinda Pieneman. Door deze overwinning pakken de Helpmandames voor heel even de koppositie in de 2e Klasse. De wedstrijd tussen Nieuw Roden en v.v. Winsum werd afgelast.

 

Op papier leek het een makkelijke middag te gaan worden voor de Helpmandames, maar Asser Boys wilde hier duidelijk een stokje voor steken. Helpman begon zeer zwak aan de wedstrijd: weinig beweging zonder bal en veel te onrustig aan de bal. Asser Boys kon hier veelvuldig van profiteren, maar miste voorin de scherpte om de fouten aan Helpmanzijde af te straffen. Toch waren het de Helpmandames die, geheel tegen de verhoudingen in, op voorsprong kwamen door een doelpunt van Aline v.d. Berg. Helpman probeerde wel in de wedstrijd te komen, maar stuitte keer op keer tegen een goed defensief Asser Boys.

 

Ook de 2-0 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Laura Top speelde een hoge bal achter de Asser-defensie die verkeerd werd ingeschat door een Asser-speelster. Adinda Pieneman profiteerde van deze verkeerde inschatting en werkte de bal over de Asser-goalie in het doel, 2-0. Ver in blessuretijd van de eerste helft, maakte Asser Boys de verdiende aansluitingstreffer, 2-1.

 

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Na ruim 60 minuten spelen werden Renee Riekert, Carmen de Mare en Justine Kuiper binnen de lijnen gebracht om er nog iets van te kunnen maken. Dat ging ten koste van Veronica Pot, Adinda Pieneman en Laura Top. Op een handje vol kansen na werd aan beide zijde niet meer gescoord. Door deze krappe overwinning nemen de Helpmandames voor heel even de koppositie over van v.v. Winsum, dat nu drie wedstrijden achter loopt.

 

Volgende week reizen de Helpmandames af naar Dokkum om het daar op te nemen tegen Be Quick Dokkum. Op 24 februari gaan de Helpmandames op bezoek bij 2e Klasser Drenthina met als inzet de halve finale in het KNVB Bekertoernooi.

 

Mayra Tjin A Koeng; Aline v.d. Berg, Betty Biemans, Inge Moltmaker en Sieta Anema; Veronica Pot (61e. Renee Riekert), Estelle Zwiers en Soraya Niewzwaag; Laura Top (61e. Justine Kuiper), Zarah Schrijver en Adinda Pieneman (61e. Carmen de Mare).

Marco Pesiwarissa