Helpman zondag volgt goede voorbeeld Helpman zaterdag

Helpman zondag volgt goede voorbeeld Helpman zaterdag
2023-09-16 19:46

Nadat zaterdag 1 van Helpman had uitgehaald tegen GEO (10-0) kon zondag 1 – deze keer zaterdagnamiddag spelend – niet achterblijven: ze boekten in eigen huis een knappe 3-0 zege op eersteklasser Hoogezand.
Het is de afgelopen jaren een van de meest besproken kwesties in het amateurvoetbal: De Zaterdag. Veel clubs die van origine met het vlaggenschip op zondag speelden, maakten de overstap – recent kondigde VV Roden nog aan vanaf het seizoen 2024/2025 op zaterdag te gaan spelen met het eerste. Bij Helpman hebben ze dat probleem niet. Zij hebben zowel een standaardteam op de zaterdag (derde klasse) als op de zondag (tweede klasse). Afgelopen weekend speelden ze allebei thuis, op De Esserberg.

Van oudsher is het zondagteam van de Helpernezen het échte vlaggenschip, maar het zaterdagteam is al jaren, met enkele spelers die in het verleden op een veel hoger niveau actief waren, maar één klasse lager actief dan het zondagteam. Bovendien speelden ze dit seizoen een indrukwekkende bekerreeks. Ze droogden Eenrum met 12-1 af, wonnen met 4-1 van De Heracliden en afgelopen zaterdag moest ook GEO eraan geloven: 10-0.

Gelijke behandeling
Bij Helpman worden beide teams dan ook gelijk behandeld. ,,Zeker, ze hebben dezelfde faciliteiten, en dat geldt ook voor dames 1’’, zegt secretaris John Top na de eclatante zege van zaterdag 1. ,,En wij vinden de huidige situatie prima zo. Het past ook goed bij de breedstesportvereniging die we zijn. En op zaterdag hebben ook helemaal geen ruimte voor nog een team, haha. We hebben bij de gemeente al een plan ingediend voor nog een veld op het weiland hierachter. Op zaterdag hebben we vaak wel dertig thuiswedstrijden.”

Daar kwam nog een incidentele bij, want het zondagteam speelde zaterdag direct na het zaterdagteam, om 17.00 uur, omdat ze bekerden tegen Hoogezand, dat tegenwoordig officieel een zaterdagteam is, maar actief is in de eerste klasse, die dit seizoen dan weer voor het eerst bestaat uit een mix van zaterdag- en zondagteams – snapt u het nog?

Wake-up-call
Hoe dan ook, het zondagteam van Helpman moest zaterdag om 17.00 uur van Hoogezand winnen om verder te bekeren. De blauwwitten verloren de eerste poulewedstrijd van klassegenoot Forward, maar wonnen knap van eersteklasser GVAV-Rapiditas. Daartegen speelde Hoogezand gelijk, maar die wonnen dan weer van Forward. Nog volop spanning in de poule van vier dus, waarvan de beste twee doorgaan.

Dat gold ook voor de wedstrijd, alhoewel Helpman al wel heel snel de leiding nam. In de vierde minuut werd Tim Sanders met een mooie steekpass bediend na een goede loopactie en hij rondde het beheerst af door keeper Jeele Bouma te omspelen. Het was een snelle wake-up-call voor Hoogezand, want daarna hadden de gasten meer balbezit. Het resulteerde onder andere in een kans voor Julian Fluks, die opeens uit het niets mocht schieten van binnen de zestien.

Gevaarlijk spitsenduo
Hij schrok er zelf ook van en kwam niet verder dan een slap rollertje. Ondertussen bleef ook Helpman gevaarlijk: het spitsenduo Sanders/Schieving liet al zien goed op elkaar ingespeeld te zijn en elkaars kwaliteiten te kennen. Met name Sanders z’n snelheid is een enorm wapen. Dat bewees hij vlak voor rust nog maar eens toen hij uit een counter de 2-0 aantekende.

Na rust zou je denken dat Hoogezand alles op alles zette om de boel nog om te keren, maar Helpman kreeg de beste kansen. Tim Sanders zorgde in de laatste minuut met een vlammend afstandsschot voor een prachtig slotakkoord. Met die 3-0 zege verzekerde Helpman zich van de knock out-fase van de noordelijke districtsbeker. Hoogezand moet wachten op zondag, als GVAV en Forward het tegen elkaar opnemen.

Bron: DVHN
Link naar bericht: https://dvhn.nl/sport/Helpman-zondag-volgt-goede-voorbeeld-Helpman-zaterdag-28644764.html