Helpman Zondag 2 verzuimt FC Lewenborg te pijnigen

GRONINGEN – Op De Esserberg fungeerde Helpman 2 vandaag als gastheer voor stadgenoot FC Lewenborg, waar trainer Pesiwarissa werkzaam is als O17-trainer. De blauw-witten waren de 11-0 bekernederlaag  zeker niet vergeten en hadden wat dat betreft nog wat goed te maken. FC Lewenborg maakte 7 minuten voor tijd de 3-2 en namen na 90 minuten spelen de drie punten mee naar huis.

Vlak voor aanvang haakten Gijs Ringnalda en Rick ter Steege af. Voor hen werden geen vervangers opgeroepen. In het begin was het even aftasten voor beide teams. Lewenborg kwam met de intentie om het Helpman direct vanaf het begin moeilijk te maken. Het eerste kwartier kwam Helpman dan ook niet in de wedstrijd. Keer op keer kwamen zij te laat in de duels. Dat resulteerde uiteindelijk dan ook in een 0-1 voorsprong. Pesiwarissa paste zijn middenveld direct aan en kwam in een veredelde 1-4-5-1 systeem te spelen, waarbij Cango Gün en Mark Boon als controlerende middenvelders kwamen te spelen. Hierdoor kreeg Helpman steeds meer grip op het middenveld en kwam zij zowaar tot enkele aanvallen toe. Maar in de 32e minuut ging het weer mis. Een dieptepass vanuit de Lewenborg-defensie werd verkeerd ingeschat, waardoor de Lewenborg-aanvaller de bal knap over doelman Wilco Veldhuis kreeg, 0-2. Lewenborg leek op roze te zitten, maar good-old Wilco Veldhuis wist zijn ploeg met een aantal goede reddingen in de wedstrijd te houden.

Na rust kwam Helpman sterker en feller uit de startblokken. Ricardo Zwiers werd vervangen door Leon Huizinga, die zijn invalbeurt al na 1 minuut spelen bekroonde met een doelpunt, 1-2. Twee minuten later was het de beurt aan Jos Dijkhuizen, die op zijn beurt de diepte in werd gestuurd. Hij wist de bal koelbloedig tegen de touwen te werken, 2-2. Lewenborg was in deze fase de weg totaal kwijt, maar Helpman verzuimde door te drukken. Lewenborg werd niet echt gevaarlijk meer, Helpman daarentegen wel. Pas in de 84e minuut moest Helpman alsnog een tegendoelpunt incasseren. Het werd uiteindelijk 2-3 voor de Oranjehemden.​ Volgende week gaan de Helpernaren op bezoek bij OZW in Vinkhuizen
Marco Pesiwarissa