Helpman zondag 2 verspeeld dure punten om plek 3

VRIES – Na een flitsende start leek Helpman 2 af te stevenen naar een ‘makkelijke’ morgen, maar één minuut voor tijd maakte VAKO de gelijkmaker, waardoor Helpman 2 afhankelijk is van de directe concurrenten. Doelpunten aan Helpmanzijde kwamen op nam van Jos Dijkhuizen en Ricardo Zwiers.

 

De wedstrijd was nog maar twee minuten oud of Jos Dijkhuizen bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. In het zestienmetergebied draaide Dijkhuizen moeiteloos we bij zijn directe tegenstander waarna hij de bal snoeihard in de korte tegen de netten plaatste. Jos Dijkhuizen vormde deze morgen de aanval met zijn oom Harry Zwiers. De clubtopscorer aller tijden en hoofdtrainer van de v.v. Roden, werd deze morgen opgeroepen om alsnog zijn spullen mee te nemen. Zijn zoon, Ricardo Zwiers, mocht vlak achter de spitsen aantreden.

 

Helpman had grote moeite om de bal in de ploeg te houden. Met name in de omschakeling van aanvallen naar verdedigen, liet Helpman veel ruimte vrij voor de tegenstander. VAKO probeerde hier van te profiteren, maar de VAKO-spitsen hadden deze morgen hun vizier niet op scherp. In de 27e minuut was het Helpman dat op 0-2 kwam. Dit keer kwam het doelpunt van Ricardo Zwiers, die de bal door het midden in het doel kreeg. Nadien kreeg Helpman via o.a. Harrie Zwiers nog enkele kansen, maar de teller bleef op 0-2 staan. Met deze stand gingen beide teams aan de thee.

 

Na rust verving Eskindir de geblesseerde Chris ten Hoope, die met een ‘ijsbeentje’ het strijdtoneel moest verlaten. Ook in het tweede bedrijf was Helpman dominant als was men gewaarschwud voor de razendsnelle counters van de gastheren. De 0-3 hing eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. Toch kon VAKO vanuit een vrije bal weer in de wedstrijd komen. Een goed genomen vrijetrap verdween in de korte hoek, 1-2. VAKO drukte door, maar vanuit de counter kon Helpman gevaarlijk worden. In de 69e minuut had invaller Gijs Ringnalda, hij verving Harry Zwiers die ‘aan het werk’ moest, de wedstrijd defintief in het slot kunnen gooien. Met een prachtige steekpasse wist Ricardo Zwiers Marc Vegter te bedienen, die de bal prima bij de 2e paal neerlegde. De ingekomen Ringnalda had alle hoeken voor het uitzoeken, maar zag zijn inzet gekeerd door de VAKO-goalie. Met nog één minuut op de klok, kreeg VAKO nog een corner. Door fout wegwerken van de bal, belandde de bal knullig in de verre benedenhoek, 2-2.

 

Door deze uitslag en de uitslag van de concurrenten, moeten de Helpernaren een stap terug doen om plek drie. Zij zijn inmiddels voorbij gestreefd door Veendam 1894. OZW 2, kan daar nog overheen komen. A.s. zondag komt Hoogezand 3 op bezoek, dat bij winst op de Helpernaren promotie naar de 1e Klasse kunnen afdwingen.

Marco Pesiwarissa