Helpman zondag 1 ‘pakt’ koppositie

Helpman zondag 1 'pakt' koppositie

Groningen – Koning winter roert zijn staart en dat betekent dat vele wedstrijden worden afgelast. Dat geldt ook in 2e klasse, waarbij het onderlinge verschil nu 3 wedstrijden is. Helpman heeft vandaag zijn 13e wedstrijd gespeeld, terwijl de concurrentie (Roden) nog maar 10 heeft gespeeld. In ieder geval heeft Helpman de punten al op zak en blijft goed in het ritme, en moet de concurrentie de punten nog pakken.

De wedstrijd tegen tegen DTD ging moeizaam en stroef. Helpman had moeite met het ‘kick-and-rush’ spel van DTD, lange ballen naar voren en proberen de spitsen te bereiken. Voetballend hadden we moeite mee, maar zoals in alle wedstrijden creëren we zelf ook kansen. Na een 1-0 voorsprong knokte DTD zich terug in de wedstrijd met de 1-1. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Maar na de krulbal in het kruis van Timme Miedema was de strijd gestreden, vooral omdat de 3-1 van Danny Dijkstra de wedstrijd definitief op slot gooide.

Kortom, Helpman blijft winnen, en laat vooralsnog de concurrentie achter zich. Volgende week de lastige uitwedstrijd in het Friese Jubbega.