Helpman Zo.2 wint ondanks veel blessureleed

 

GRONINGEN – Op zondagmiddag 12.00 uur werd er op Sportpark De Esserberg afgetrapt voor de wedstrijd Helpman 2 – Roden 2. In de heenwedstrijd wist Helpman een 3-0 achterstand om te buigen naar een 3-4 overwinning. Afgelopen zondag was Amar de Priester de grote man aan Helpmanzijde. Hij had met drie doelpunten een groot aandeel in de 5-1 overwinning.

 

Max Pranger, Rick ter Steege, Mark Vegter, Sedin Zukanovic, Cango Gün, Jos Dijkhuizen, Aron Rogers en Ricardo Zwiers ontbraken allemaal in de wedstrijdselectie. Ischa de Groot en Gijs Ringnalda werden ondanks dat ze niet fit waren opgeroepen. Uit zondag 5 werd Dave gevraagd om het team te komen versterken.

 

Roden begon dominant aan de wedstrijd. Helpman was in de beginfase nog duidelijk zoekende. Na 13 minuten spelen was het Roden dat kon profiteren van een Helpmanfout. In de counter leed Ischa op het middenveld knullig balverlies, waarna Roden uit de omschakeling wist te scoren, 0-1. Helpman leek hier niet wakker van te liggen en leek na dit doelpunt de overhand te nemen. Ischa de Groot maakte na 24 minuten zijn fout goed te maken door op zijn beurt Amar de Priester te bedienen. Die schoot de bal in de korte hoek en bracht hiermee zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1. In blessuretijd van de eerste helft was het diezelfde Amar de Priester die van 20 meter mocht aanleggen voor een vrije bal. De bal verdween snoeihard in de rechter kruising, 2-1.

 

Na rust werd Dave vervangen door de niet fitte Gijs Ringnalda. Binnen tien minuten werd de wedstrijd beslist. Mark Richardson rondde een prachtige aanval af, 3-1. Enkele minuten later was het Amar de Priester die zijn derde doelpunt achter zijn naam mocht zetten, 4-1. Met nog ruim 30 minuten te spelen gooide Roden alles in de strijd om er nog een wedstrijd van te kunnen maken. Met vier spitsen probeerde men weer in de wedstrijd te komen, maar de Helpmandefensie stond z’n mannetje. Roden kreeg een aantal riante kansen, maar men had voorin het vizier niet op scherp staan. Helpman kon in deze fase de bal niet in de ploeg houden. Uit één van de spaarzame counters wist Gijs Ringnalda de 5-1 te maken.

 

Rik Dagelet; Pedro Agosti, Chris ten Hoope, Bram de Vries en Eski Girma; Mark Richardson, Claudio Lopez, Etienne Kick en Dave (46e. Gijs Ringnalda); Ischa de Groot (70e Mark Boon) en Amar de Priester

Marco Pesiwarissa