Helpman Zaterdag wint topper bij en tegen Groen Geel met 0-1.

Op het kunstgras bij Corpus den Hoorn speelden beide ploegen uiterst gedisciplineerd. Hierdoor was het voor de neutrale toeschouwer niet echt een wedstrijd om heel warm van te worden. Het was wel noodzaak om uiterst scherp te blijven, want ieder foutje kon gelijk worden afgestraft. Helpman kreeg in het begin een aantal mogelijkheden over de linkerkant. De ballen kwamen echter net niet goed aan of er zat een verdediger tussen. Groen Geel daarentegen had iets meer balbezit, maar werd ook niet echt gevaarlijk. Vlak voor rust drukten de geel/groenen wat meer, maar Helpman bleef scherp waardoor ook aan die kant echte kansen uit bleven. Rust dus 0-0.
Na rust hetzelfde beeld. Weinig kansen bij beide ploegen en de wedstrijd leek naar een “bloedeloze” nul nul te gaan. Leek, want tegen het einde kreeg Helpman toch iets meer overwicht. Zo rond het eind van de wedstrijd nog een aantal corners en uiteindelijk in de 89e minuut was het Remco van Huffelen die een voorzet van Rune Pronk in de verre hoek lepelde. De bal verdween kansloos via de paal achter de doelman van de thuisploeg.
Een enorme vreugde explosie bij de aanhang van Helpman tot gevolg. groen Geel probeerde het vervolgens nog met wat lange, hoge ballen, maar de blauw/witten gaven geen krimp en speelden de wedstrijd volwassen uit.
Een hele nette overwinning. Misschien voetballend niet altijd mooi en goed, maar de werklust en teamgeest was top. En daarmee kun je wedstrijden winnen die in een gelijkspel lijken te eindigen.

Volgende week spelen de blauw witten thuis tegen The Knickerbockers. Aanvang 14.30 uur

Hendrik Timmer
Trainer/Coach zaterdag 1