Helpman zaterdag strand in de nacompetitie in Zuidhorn.

Ondanks de regelmatige afwezigheid van een aantal spelers bij Helpman gedurende het gehele seizoen behaalde de ploeg toch nog een mooie derde plaats in de competitie. En die plek leverde een nacompetitie plek op. Daarin moest het aantreden tegen de nummer negen uit de tweede klasse. Dat was Zuidhorn geworden. Dus konden de blauw witten uit op het niet super goede hoofdveld met gras flink aan de bak. Of het het veld, de spanning of de tegenstander was, feit was dat Helpman absoluut niet hun beste wedstrijd speelde. Balletjes kwamen niet aan en de tegenstander was ook gewoon feller. Dat leverde de groenhemden in de 17e en 21e twee goals op. Daarna herstelde Helpman zich iets en kreeg het nog een kopbal van Remco van Huffelen die op de lat belandde. Ook Zuidhorn trof voor rust nog een keer de paal en doelman Holscher redde nog knap oo een inzet van de thuisploeg. Na Rust verving Kai Baas de moegestreden Charlie Ton. Ook verliet de nog niet geheel fitte Saviero van Zwol na zestig minuten het veld voor JO19 speler Wil Sturge. Helpman kreeg nog wat kleine kansjes, maar echt bang werd Zuidhorn hier niet van. Zij raakten nog een keer de paal, maar verder werd er niet meer gescoord. Drie andere wissels en het met vier aanvallers gaan spelen brachten niet meer kansen.
Uiteindelijk moest Helpman zijn meerdere erkennen in Zuidhorn. De ploeg was deze dag op het eigen sportpark gewoon de terechte winnaar.

Het seizoen zit er dus op voor Helpman. Een leuk seizoen waar in het begin vele overwinningen werden behaald omdat het ook vaak mee zat. Net na de winterstop, in een periode waar ook nog alle aanvallers afwezig waren werden er veel punten verspeeld. Tegen het eind van de competitie werden de punten weer binnengehaald. Resultaat, 4 punten meer dan het vorige seizoen en twee plaatsen hoger geëindigd. Netjes gedaan dus.