Helpman zaterdag kruipt door het oog van de naald.

Thuis tegen Niekerk had het er in het begin alle schijn van dat de thuisploeg een gemakkelijke middag zou krijgen. Helpman creëerde een aantal goede kansen, maar was in de afronding niet scherp genoeg. Toen men vervolgens te gehaast ging spelen, verloor men ook een beetje de grip op de wedstrijd. Niekerk veroverde in die periode meer ballen of kreeg ze door onzorgvuldigheid gewoon in de schoenen geschoven.

Uit een van die uitvallen kwamen de roodhemden ook op voorsprong. Een schot dat buitenspel zou zij geweest, verdween door een eigen speler van Helpman achter de verbouwereerde doelman Holscher. Helpman was het wat kwijt en tien minuten later stond het met 0-2 achter tegen de hekkensluiter in de competitie. Het ging allemaal veel te nonchalant bij de thuisclub en daardoor hadden ze met een 0-2 ruststand een groot probleem.

Na rust was Helpman meer gedreven en er kwamen iets meer kansen. Maar pas na een kleine zeventig minuten na drie wissels werd de druk op Niekerk echt groter. Eerst was het de ingevallen Nanlohy die een bal met binnenkant voet zo kon binnenschieten. De bal ging tot ongeloof van iedereen die in het veld stond of langs de lijn echter naast. Even later was het Van der Graaf die een voorzet vrij kon inkoppen. Ook hem lukte het om de bal naast te krijgen.

Af en toe merkte je wat frustratie onderling bij de thuisploeg en begon men totaal overbodig op elkaar te zeuren. Dat veranderde toen Michiel Rusch de score terugbracht naar 1-2. Hij bekroonde zijn goede spel in de tweede helft met een fraaie schuiver van afstand. Er kwam weer geloof bij Helpman en men ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er vijf minuten voor tijd ook nog. Doelpuntenmaker Tim van Dorp. Was er vervolgens nog tijd genoeg om zelfs de overwinning te behalen?

Helpman bleef vol voor de overwinning gaan. Het nam hierdoor ook veel risico om nog weer een counter om de oren te krijgen net als in de uitwedstrijd tegen HFC. Deze keer werd het aanvallende spel wel beloond. In echt de allerlaatste minuut was het de naar voren gekomen verdediger van Huffelen die zijn ploeg de drie punten bezorgde. Hij stond precies op de goede plaats bij de tweede paal en tikte de bal rustig binnen.

De blessuretijd die volgde leverde geen treffer meer op. Niekerk probeerde met lange ballen nog wel iets te forceren, maar dat lukte niet meer. Hierdoor moest het na twee overwinningen op rij, nu toch weer een nederlaag incasseren. Helpman bleef door deze moeizame overwinning op de derde plek staan.

HT