Helpman Zaterdag bekert verder na een 10-0 overwinning op GEO

5e klasser GEO verloor vorige week thuis met 1-2 van Eenrum. Helpman, 3e klasser won met 4-1 van De Heracliden.

Op een zonovergoten Helperborg wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Helpman heeft 13 minuten nodig om de openingstreffer te maken. Rune Pronk geeft een goede bal op Wouter van der Graaf en die maakt er 1-0 van. 7 minuten later verdubbelt Helpman de score. Van der Graaf is de aangever en aanvoerder Tim van Dorp de afmaker.

In de 35e minuut wordt het 3-0 door een doelpunt van Van der Graaf op aangeven van Saviero van Zwol. Kort daarna staat het 4-0 Rick Heim is de aangever en Van Dorp de afmaker. In de 41e minuut wordt het laatste doelpunt voor rust gemaakt. Van der Graaf is de aangever en Van Dorp met een prachtige volley de afmaker.

Na rust gaat Helpman verder met doelpunten maken. 10 minuten na rust maakt Pronk, op aangeven van Heim de 6-0.

Met nog een klein half uur te spelen een driedubbele wissel aan de kant van Helpman. Marten Lieberom komt erin voor Kai Baas, Dolf Nanlohy vervangt Remco de Haas en Camiel Buursma komt erin voor Van Zwol.

We zitten in de 72e minuut als Heim een goede bal op Van der Graaf geeft en die er 7-0 van maakt.

13 minuten voor tijd wisselt Helpman voor de laatste keer. Gerwin Hooghoudt verlaat het veld en Marnix van Stuijvenberg van de JO19-1 is zijn vervanger. Van Stuijvenberg maakt vandaag zijn debuut voor Helpman Zaterdag 1.

Helpman is nog niet klaar met het maken van doelpunten. De 80e minuut loopt en Buursma geeft een goede bal op Nanlohy. Die maakt er 8-0 van. 2 minuten later is het weer raak. Van Dorp geeft een prima bal op Will Sturge en die maakt er 9-0 van. Sturge had in de eerste helft ook al gescoord, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 83e minuut scoort Helpman voor het laatst Buursma geeft een prima bal op Van der Graaf en die bepaald de eindstand op 10-0.

De andere wedstrijd in de poule, De Heracliden – Eenrum, eindigde in 9-0.

Volgende week begint de competitie. Helpman Zat 1 speelt om 14.30 uur uit tegen HFC’15.

Nog een paar cijfers van vandaag:

Scheidsrechter: 8,5
Weer: 9

CH