Helpman zaterdag 3 kampioen

Het derde zaterdagelftal van Helpman heeft zich op de allerlaatste speeldag van de competitie verzekerd van het kampioenschap in de 4e reserve klasse I. De blauwwitten grepen de titel dankzij een 3-2 overwinning bij stadsgenoot Amicitia. Omdat naaste belager Be Quick 1887 thuis niet wist te winnen van laagvlieger Knickerbockers 13, werd de titel met drie punten verschil op de nummer twee gepakt.

 

Helpman begon op sportpark Coendersborg met als enige opdracht een overwinning te boeken op Amicitia. Op voorhand stonden zowel Helpman als Be Quick op 46 punten uit 21 gespeelde duels gedeeld bovenaan, maar het doelsaldo van de Helpernezen was +8 ten opzichte van Be Quick.

 

De verwachtingen waren hoog gespannen, maar de zenuwen zaten ook merkbaar in de benen van de spelers. Amicitia wist tot tweemaal toe de voorsprong te pakken, maar het derde bewees niet voor het eerst dit seizoen dat het over veerkracht weet te beschikken. Nadat uit een afgeslagen corner de gelijkmaker werd gemaakt, ging de bal enkele minuten later in blauw-wit voordeel op de stip waarna de 2-3 eindstand op het bord verscheen.

 

In de wetenschap dat Be Quick nu met 10 goals verschil moest winnen van The Knickerbockers, reisde het euforisch gestemde gezelschap af naar de Esserberg. Daar zag het vol vreugde hoe Be Quick niet in die opdracht slaagde en de studenten met een 1-4 overwinning de punten mee terug zag nemen naar het Zernikecomplex, waarop de flessen aan Helpman-zijde ontkurkt konden worden.

Spelers Helpman zaterdag 3