Helpman Zaterdag 1 zet een 1-0 achterstand om naar een 1-3 overwinning en bekert daarmee verder

De wedstrijd Veendam – Helpman is 3 dagen geleden en iedereen is weer opgewarmd. Vanavond staat de bekerwedstrijd tegen ONR op het programma. Vorig seizoen stonden deze ploegen 3 keer tegenover elkaar. Werd er in een oefenwedstrijd nog met 4-4 gelijkgespeeld, in de competitie wist Helpman beide wedstrijden te winnen. Thuis won het met 2-1 en uit met 0-1.

Vandaag treffen beide ploegen elkaar in het bekertoernooi. ONR zat in de groep bij: Zuidhorn, Harkema Opende & TLC. Uit tegen Zuidhorn speelden ze met 1-1 gelijk, thuis tegen Harkema Opende wonnen ze met 3-2 en thuis tegen TLC werd net 1-0 gewonnen.

Helpman zat in de groep bij Eenrum, De Heracliden & GEO. Uit bij Eenrum werd met 1-12 gewonnen, thuis tegen De Heracliden werd het 4-1 en thuis tegen GEO werd met 10-0 gewonnen.

In de 1e ronde van de knock-out fase speelde ONR uit SVV’04. ONR won met 0-4. Helpman speelde uit tegen Westerwolde. Na de officiële speeltijd stond het 2-2. Helpman won uiteindelijk na strafschoppen met 3-5.

Het is 19.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. Helpman begint slecht aan de wedstrijd. In de 2eminuut zet Joseph Duku Dima ONR op een 1-0 voorsprong. In de 5e minuut krijgt Wouter van der Graaf een kans, maar zijn schot gaat voorlangs. Hierna krijgt ONR 3 kansjes op rij, maar Helpman Keeper Rob Hölscher let goed op. We zitten in de 16e minuut en Helpman is in de aanval. De bal komt voor de voeten van Camiel Buursma, die haalt uit en zet ons met een prachtig doelpunt naast ONR.

Helpman is wakker en gaat wat beter spelen. We spelen op een achteraf veldje. Het hoofdveld van ONR heeft geen verlichting. Dit is ook de charme van het bekervoetbal. 24e minuut een schot van Jonah Ouwejan gaat naast en 1 minuut later neemt Jeroen Scholma een vrije trap, maar die gaat over.

We zitten in de 29e minuut als Van der Graaf zijn schot voorlangs ziet gaan. 2 minuten later een kans voor ONR, maar Helpman keeper Hölscher let goed op. We zitten in de 43e minuut als Van der Graaf de bal voor zijn voeten krijgt en ons, met een geweldig afstandsschot, op een 1-2 voorsprong zet. Dat is ook de ruststand.

De eerste kans van de 2e helft is voor Van der Graaf, maar zijn schot gaat naast. ONR krijgt 2 kansjes, maar beide schoten gaan naast. In de 67e minuut wisselt Helpman voor de eerste keer. Meltem Buursma verlaat het veld en wordt vervangen door Saviero van Zwol. We zitten in de 70e minuut als ONR een kans krijgt, maar deze gaat over. We zijn 71 minuten onderweg en ONR is in de aanval. Keeper Hölscher is gepasseerd, dus de speler van ONR heeft een leeg doel voor zich, maar hij schiet naast. Dit had voor ONR de 2-2 moeten zijn. Hier komt Helpman goed weg.

Met nog 19 minuten op de klok wisselt Helpman voor de 2e keer. Gerwin Hooghoudt komt erin voor Camiel Buursma. In de 75e minuut ziet Van Zwol een schot van hem gepakt worden door de keeper.
8 minuten voor tijd krijgt Van der Graaf nog een goede kans, maar deze spat uiteen op de lat. We zitten in de 85eminuut als Van Zwol een prima bal op Van der Graaf geeft en die maakt er 1-3 van.
Van Zwol is net terug van een knieblessure en we zien hem naar zijn hamstring grijpen, hij wordt, met nog 2 minuten officiële speeltijd, vervangen door Marten Lieberom.  In de slotfase moet ONR verder met 10 man. Sjoerd Hoek heeft zijn 2e gele kaart ontvangen en moet het veld verlaten.

Na 93 minuten fluit, de prima leidende scheidsrechter, Leon Nanninga voor de laatste keer. En zo verslaat Helpman, ONR 3-1. De loting voor de volgende ronde is op maandag 27 november. De volgende bekerronde staat gepland in het weekend van 16 & 17 december.

Namens het team en mijzelf bedank ik Homme Petersohn voor het vlaggen!

Komende zaterdag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. ONR ontvangt thuis Zwaagwesteinde en voor Helpman staat de terreinderby thuis tegen Be Quick op het programma.

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Kou: 9
Gastvrijheid: 9

CH

Fotograaf: Will Sturge