Helpman Zaterdag 1 wint in een moeizame wedstrijd met 2-1 van Loppersum

Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in een 1 -1 gelijkspel. Beide ploegen doen dus weinig voor elkaar onder.

De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter L. Nanninga. Vandaag zitten we aan het eind van de week van de scheidsrechter. Na de wedstrijd ontvangt scheidsrechter Nanninga uit handen van teammanager Coen Hut een doosje met chocolade.

In het eerst half uur van de wedstrijd gebeurt er niet zoveel. In de 31e minuut krijgt Michiel Rusch een kans die de keeper goed pakt. Kort daarna een corner voor Helpman die voorlangs gaat.  3 minuten later gaat een kans van Loppersum over.

36e minuut een goede bal van Rune Pronk op Tim van dorp. Laatstgenoemde komt tot een schot, maar deze wordt door de keeper verwerkt tot corner. Uit deze corner krijgt Camiel Buursma een kans, maar die ziet zijn schot naast gaan.

2 minuten later een goede bal van Will Sturge op Rick Heim en die begint aan een solo, hij dribbelt een aantal mensen voorbij, schiet en zet Helpman op een 1-0 voorsprong.

Helpman gaat met een 1-0 voorsprong de rust is. Sturge heeft een ijsbeentje opgelopen in de 1e helft en kan niet verder. Leon Minnesma is zijn vervanger.

De 2e helft is 5 minuten bezig als Rusch met de bal het strafschopgebied van Loppersum in dribbelt, hij schiet en zijn schot spat uiteen op de paal. Deze aanval had een doelpunt verdiend.

Helpman heeft het moeilijk tegen Loppersum. De ploeg van trainer Heiko van den Berg komt er af en toe gevaarlijk uit.  We zitten in de 60e minuut als Van Dorp een geweldige bal geeft op Buursma, maar die ziet zijn schot helaas naast gaan.

69e minuut een prima aanval van Loppersum. Kai Baas haalt een speler van Loppersum onderuit.  Baas krijgt een gele kaart en een vrije bal tegen. Deze wordt fantastisch binnengeschoten door Diederik Dijk.

Lang kan Loppersum hier niet van genieten. Een goede bal van Gerwin Hooghoudt op Remco de Haas en die maakt er in de 71e minuut 2-1 van.

Helpman en Loppersum krijgen in de slotfase nog een paar kansjes, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer.

Met nog 2 minuten op de klok een wissel aan de kant van Helpman. Lars Veenboer (JO19-1) komt erin voor Buursma.

Na 96 minuten voetbal zit de wedstrijd erop en fluit de, prima leidende, scheidsrechter voor de laatste keer vandaag. En zo is Helpman na 3 competitiewedstrijden nog steeds ongeslagen.

Volgende week gaat de competitie verder. Loppersum ontvangt dan Zuidhorn en Helpman gaat op bezoek bij Zuidlaren.

Nog een paar cijfers van vandaag:
Scheidsrechter: 9
Spanning: 9

CH