Helpman Zaterdag 1 wint eenvoudig met 0-3 van Veendam 1894

Volgens de app Liveuitslagen stonden deze ploegen nooit eerder tegenover elkaar. Ik ben erg benieuwd hoe de krachtsverhouding vandaag ligt.

Het is 15.00 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. Jonah Ouwejan krijgt in de 1e minuut een kans, maar deze gaat helaas naast. 8e minuut een vrije bal van Wouter van der Graaf gaat naast. We zitten in de 12e minuut als Rob Hölscher een doeltrap mag nemen, deze komt bij Remco de Haas terecht en die maakt er 0-1 van.  16e minuut een afstandsschot van Veendam gaat over het doel van keeper Hölscher. 20e minuut vrije trap Veendam, deze wordt door keeper Hölscher uitstekend gepakt.

27e minuut Camiel Buursma zet een aanval voor Helpman op. De bal komt bij Van der Graaf terecht, die geeft een geweldige voorzet op De Haas en die verdubbelt de voorsprong voor Helpman.

Beide ploegen krijgen nog wat mogelijkheidjes maar de ballen gaan vooral naast of over. Daardoor gaan we rusten met een 0-2 voorsprong voor Helpman.

We zitten in de 51e minuut als Camiel Buursma een geweldige bal geeft op Van der Graaf en die bepaalt uiteindelijk de eindstand op 0-3.

U leest het goed, in de 51e minuut was de eindstand al bepaalt. Beide ploegen krijgen nog wat kansjes, maar er wordt dus niet meer gescoord. Het blijft maar regenen en het wordt steeds kouder.

En zo wordt de 2e wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Ommar Jager wel gewonnen.

Namens het team bedank ik Jeroen Pronk voor het vlaggen.

Volgende week gaat de competitie verder. Veendam gaat dan op bezoek bij Zuidlaren en voor Helpman staat de terreinderby tegen Be Quick op het programma.

De eerstvolgende wedstrijd voor Helpman is op dinsdag 21 november. Dan spelen ze voor de beker uit tegen ONR.

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Kou: 10
Gastvrijheid: 9

CH

Fotograaf: Will Sturge