Helpman Zaterdag 1 weet de kansen niet te benutten en verliest uiteindelijk met 0-3 van HFC’15

Vandaag staat de wedstrijd Helpman – HFC’15 op het programma. Eerder dit seizoen won Helpman met 0-2 bij HFC’15. Als we naar de ranglijst kijken, dan zien we dat Helpman 2e staat met 23 punten uit 12 wedstrijden, HFC’15 staat 12e met 12 punten uit 12 wedstrijden.

Het leuke aan wedstrijden tegen stadse ploegen is mensen van beide teams elkaar kennen. Dat maakt dit soort wedstrijden extra leuk. Het is 14.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen.

We zijn 6 minuten onderweg als HFC’15 de eerste schietkans krijgt, deze wordt geblokt. Een minuut later zijn wij in de aanval. Wouter van der Graaf geeft een prima voorzet op Saviero van Zwol, maar die kopt naast. Beide ploegen krijgen in de fase hierna een aantal schotkansen, maar het vizier staat nog niet echt op scherp. 23e minuut goede voorzet van Van der Graaf op Tim van Dorp, maar die ziet zijn schot gepakt worden door HFC’15 keeper Jonathan Hensens. 1 minuut later krijgt HFC’15 een grote kans op de 0-1, maar keeper Rob Hölscher weet de bal te pakken. Met nog 6 minuten te spelen geeft Van der Graaf een prima bal op Van Zwol, maar die schiet over. We gaan rusten met de brilstand van 0-0.

In de 2e helft heeft Helpman het moeilijk. HFC’15 krijgt een aantal kansen, maar Helpman keeper Hölscher weet deze te pakken. In de 57e minuut lijkt HFC’15 op een 0-1 voorsprong te komen, maar dit doelpunt gaat wegens buitenspel niet door. 1 minuut later is de voorsprong voor HFC’15 er toch. Rutger Hofsteenge zet de gasten uit Hoogkerk op een 0-1 voorsprong.

In de 66e minuut een dubbele wissel aan de kant van de thuisploeg. Aanvoerder Tim van Dorp en Will Sturge verlaten het veld en voor hun komen Marten Lieberom & Meltem Buursma. De aanvoerdersband gaat naar Remco de Haas.

Helpman krijgt via Buursma en Jeroen Scholma een aantal schietkansjes gepakt worden door de HFC’15 keeper. 5 minuten voor tijd wordt een schot van ons van de lijn gehaald door HFC’15. In de 76e minuut wisselt Helpman voor de laatste keer. Kaj Baas verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Marnix van Stuijvenberg binnen de lijnen.

We zitten inmiddels in de 3e minuut van de blessuretijd als HFC’15 in de aanval is en Rick van Lent de gasten op een 0-2 voorsprong zet. 1 minuut later is HFC’15 weer in de aanval en is het weer Van Lent die een doelpunt maakt. Het staat nu 0-3 en dat is ook de eindstand.

Volgende week gaat de competitie verder. HFC’15 ontvangt Zuidlaren en Helpman gaat op bezoek bij Lycurgus.
Alle support is welkom!

Marnix bedankt voor het meedoen en Jeroen Pronk bedankt voor het vlaggen!

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Scheidsrechter: 9
Weer: 6

CH