Helpman Zaterdag 1 verliest in de stromende regen met 0-1 van Groen Geel

Vandaag staat de wedstrijd Helpman – Groen Geel op het programma. Vorig seizoen stonden deze ploegen 2 keer tegenover elkaar. In beide wedstrijden won de bezoekende vereniging. Helpman won de uitwedstrijd met 0-1. Op de Helperborg wist Groen Geel met 1-2 te winnen. Beide teams zijn aardig aan elkaar gewaagd.  Dit is ook terug te zien in de ranglijst. Helpman staat 1e met 22 punten uit 10 wedstrijden, Groen Geel staat 3e met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Het is 14.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. De eerste kans van de wedstrijd is voor Helpman, deze gaat helaas voorlangs. We hebben op dat moment 4 minuten gespeeld. Daarna is het Groen Geel die een aantal kansen krijgt, maar hun vizier staat nog niet op scherp. We hebben een half uur gespeeld als Rick Heim wegens ongemak niet verder kan spelen. Einde wedstrijd voor hem, Jeroen Scholma is zijn vervanger. In de 38eminuut zet Melle Gebben Groen Geel op een 0-1 voorsprong. Groen Geel gaat verder met het creëren van kansen, maar er wordt niet uit gescoord. De laatste kans van de 1e helft is voor Helpman, maar deze wordt gepakt door de keeper. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor Groen Geel.

De eerste kans van de 2e helft is voor Groen Geel, maar de bal beland in het zijnet. We hebben op dat moment 5 minuten gespeeld.  56e minuut een schot van Meltem Buursma wordt verwerkt tot corner. Deze corner wordt met moeite weggewerkt door de verdediging van Groen Geel. Kort daarna krijgt Groen Geel een kans, maar deze gaat naast. We zitten in de 60e minuut en Helpman gaat 2 keer wisselen.  Jens Preusting komt erin voor Ivar Hoppenbrouwers en Will Sturge komt erin voor Remco de Haas. Sturge maakt zijn rentree na een hamstringblessure. 76e minuut Helpman krijgt een vrije trap die Scholma neemt, deze wordt gepakt door de keeper. Met nog 6 minuten te spelen weer een dubbele wissel aan de kant van Helpman. Demar Bon komt erin voor Marten Lieberom en Saviero van Zwol is de vervanger van Rune Pronk. Van Zwol maakt zijn rentree na een knieblessure. Groen Geel krijgt nog een aantal mogelijkheidjes, maar daar blijft het ook bij. We zitten in de 92e minuut als een verdediger van Groen Geel een overtreding maakt in het strafschopgebied. Penalty voor Helpman. Van Zwol neemt de penalty maar mist helaas. Dit was de kans op de gelijkmaker. Kort daarna fluit de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En zo verliest Helpman voor de 2e keer op rij.

Het verlies heeft gelukkig geen invloed op de sfeer bij het kerstdiner. Deze was zeer geslaagd.

Namens het team en mijzelf bedank ik Jeroen Pronk voor het vlaggen! Verder bedanken we Demar Bon, Ivar Hoppenbrouwers & Jens Preusting voor het meedoen.

Groen Geel heeft dit jaar geen officiële wedstrijden meer. Helpman speelt komende donderdag, 14 december, nog voor de beker tegen DZOH. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Alle support is welkom!

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Regen: 9
Scheidsrechter: 8

CH