Helpman Zaterdag 1 verliest in de slotfase van TKB, maar pakt toch de eerste periode.

Vorig seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar.  Helpman wist toen beide wedstrijden te winnen. Uit wonnen ze met 0-2 en thuis won Helpman met 4-1 van TKB.

Het is 14.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. De eerste paar kansen van de wedstrijd zijn voor TKB. In de 19e minuut krijgt Wouter van de Graaf kans om te schieten, maar ziet zijn schot gepakt worden door de keeper. We zitten in de 33e minuut als Van der Graaf een goede bal geeft op Camiel Buursma en die zet Helpman op een 1-0 voorsprong. TKB krijgt daarna nog een paar kansjes, maar het lukt Helpman keeper Rob Hölscher om zijn doel schoon te houden.

3 minuten na rust krijgt TKB een penalty. Tobias Stel gaat achter de bal staan en schiet TKB naast Helpman.  We zijn een uur onderweg als Helpman voor het eerst gaat wisselen. Meltem Buursma verlaat het veld en hij wordt vervangen door Marten Lieberom. Voor Lieberom zijn dit de eerste minuten sinds 30 september. De periode was hij, wegens het vertrek van Hendrik Timmer, interim trainer/coach van Helpman Zaterdag 1.

Met nog 18 minuten op de klok wisselt Helpman voor de laatste keer. Mart van der Zee en Sion van den Oever komen erin voor Gerwin Hooghoudt en Camiel Buursma. Van der Zee en Van den Oever zijn spelers van JO19-1.

Beide ploegen krijgen nog wat mogelijkheidjes, maar deze zijn verder niet echt noemenswaardig. In de 86e minuut een kans voor Van der Graaf, maar zijn schot beland in het zijnet.

We zitten diep in blessuretijd als TKB een corner mag nemen. De bal beland bij Laurens Stellingwerff en die zet de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd waren beide coaches het erover eens, deze wedstrijd verdiende geen winnaar, maar dit voelt wel lekker liet de coach van TKB weten. En dat kunnen wij ons goed voorstellen.

De andere uitslagen van vandaag zijn: Lycurgus – Veendam 1804 1-1, HFC’15 – Be Quick 1887 3-2, WVV – Zuidhorn 1-5. De wedstrijden Zuidlaren – Onstwedder Boys en Mamio – Loppersum zijn afgelast.

De wedstrijd Aduard 2000 – Groen Geel is nog niet officieel vastgelegd, maar op de basis van de informatie in de live uitslagen app is deze wedstrijd geëindigd in 1-4. Door deze uitslag pakt Helpman alsnog de eerste periode.  Hierdoor pakt de kersverse Helpman Trainer Ommar Jager toch een prijs bij zijn debuut.

Namens het team bedank ik Michiel Rusch & Will Sturge  voor het vlaggen.

Volgende week gaat de competitie verder. TKB ontvangt dan Zuidlaren en Helpman gaat op bezoek bij Veendam

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Spanning:  9
Regen: 9

CH