Helpman Zaterdag 1 staat bij rust met 0-1 voor en wint uiteindelijk met 0-4 van Onstwedder Boys

De vorige ontmoeting tussen Onstwedder Boys en Helpman dateert alweer van een tijdje geleden. We gaan terug naar het seizoen 2013/2014. Onstwedder Boys wist toen thuis met 1-0 van Helpman te winnen. Helpman was, op de eigen Helperborg, met 3-2 te sterk voor Onstwedder Boys.

Het is 14.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. Milan Hiethaar begint aan een solo, dribbelt de spelers van Helpman voorbij alsof ze er niet staan. Dan staat hij oog in oog met Helpman keeper Rob Hölscher en Milan zet Onstwedder Boys op een 1-0 voorsprong. Gerwin Hooghoudt geeft Milan een high five voor zijn fantastische solo. Milan is vandaag de pupil van de week. Na de wedstrijd vertelde Milan dat zijn team, JO10-1, ’s morgens met 5-7 gewonnen heeft, Milan heeft 5 keer gescoord. Helaas voor Milan komt zijn doelpunt niet op het scorebord. De wedstrijd kan nu echt beginnen.

De wedstrijd is 6 minuten onderweg als Wouter van der Graaf een prima voorzet op Leon Minnesma geeft en die zet Helpman op een 0-1 voorsprong. Helpman speelt een prima 1e helft. Ze krijgen een aantal kansen. Een vrije bal van Tim van Dorp gaat over. Van der Graaf krijgt een aantal kansen, maar die ziet hij voorlangs, naast of over gaan. Onstwedder Boys zet hier weinig tegenover. We gaan dan ook met 0-1 de rust in.

De eerste kans van de 2e helft is voor Helpman, helaas gaat deze bal voorlangs. Na 55 minuten zit de wedstrijd er voor Minnesma en Van Dorp op, Saviero van Zwol en Camiel Buursma zijn hun vervangers. De aanvoerdersband gaat om de arm van Rick Heim. We zitten in de 57e minuut als Van der Graaf een goede voorzet geeft op de net ingevallen Van Zwol, die zet Helpman op een 0-2 voorsprong. De hand van interim-trainer Marten Lieberom is duidelijk zichtbaar.

Een grote kans voor Onstwedder Boys wordt, in de 62e minuut, met moeite weggewerkt door de Helpman verdediging. In de 71e minuut wisselt Helpman voor de laatste keer, Remco van Huffelen verlaat het veld en Meltem Buursma is zijn vervanger.

In de 88e minuut geeft Heim een goede bal op Van der Graaf, die zet Helpman op een 0-3 voorsprong.
We zitten inmiddels in de 2e minuut van de blessuretijd als Van der Graaf een prima bal geeft op Camiel Buursma, die bepaalt de eindstand op 0-4.

De andere uitslagen van vandaag zijn: Veendam 1894 – HFC’15 2-0, Zuidhorn – Aduard 2000 4-1, The Knickerbockers – Lycurgus 1-1, SC Loppersum – Groen Geel 1-1, Mamio – FC Zuidlaren 1-1 & Be Quick 1887 – WVV 1-3.

Mede door de andere uitslagen van vandaag heeft Helpman nu 6 punten voorsprong op de nummer 2 Aduard. Volgende week gaat de competitie verder, Onstwedder Boys gaat op bezoek bij FC Zuidlaren en Helpman ontvangt The Knickerbockers.

Namens het team bedank ik Michiel Rusch voor het vlaggen.

Dit was, voorlopig, de laatste wedstrijd onder leiding van interim-trainer Lieberom. Marten, bedankt wordt er door de spelersgroep gezongen. Ommar Jager neemt vanaf volgende week het stokje over.

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Gastvrijheid: 9
Regen: 9

CH