Helpman zaterdag 1 laat Boerakker de dubbele cijfers bespaard

Zaterdag 16 maart 2019
VV Helpman-Boerakker
Uitslag: 9-0
Doelpuntenmakers: Michiel Rusch (4x), Tijmen Roepel (3x), Camiel Buursma en Jazzley Rozema

Of het waard is om veel woorden aan de wedstrijd VV Helpman-Boerakker te wijden, is de vraag. De harde wind maakte deze pot ook niet veel beter. Rechtsback Stan de Vries kon zich vandaag wel identificeren met de weersomstandigheden: ‘’Ken je die dagen, dat alles gewoon eruit vliegt daarachter?’’ Een beetje winderig dus. Hij stonk vandaag dan ook een uur in de wind.

Het ging Boerakker niet voor de wind: de normaal sterk voetballende ploeg wist zich geen raad met de weersomstandigheden. En het waaide ook maar niet over. Bij Helpman zat de wind er na een tijdje wel onder, toen Michiel Rusch een mooie steekpass van Jorin Keekstra wist af te ronden. Ook Camiel Buursma en Tijmen Roepel pikten daarna hun goaltje mee. Bij beiden goals ging het hen voor de wind, aangezien ze beiden van een schutterende Boerakker-defensie profiteerden. Michiel Rusch zorgde, wederom door een mooie pass van Jorin Keekstra, voor de 4-0 en de ruststand.

Jorin Keekstra kreeg het in de tweede helft zwaar te verduren, want de linksback van Helpman trapte hem flink na zonder bal in de buurt. Achja, hoge bomen vangen veel wind. Daarna gaf hij de gefrustreerde back de wind van voren. Lang bleef het bij 4-0, maar daarna kreeg Helpman de wind in de zeilen. Dat legde Boerakker geen windeieren, want de voorsprong werd in een vrij kort tijdsbestek naar 9-0 opgeschroefd. De verdedigers van de Boeren zaten zich dan ook flink op te winden. Roepel wist, net als Michiel Rusch, zijn hattrick te voltooien. De twee liepen na de wedstrijd dan ook flink met de neus in de wind.

Het weer was dus bedroevend, maar dat waait wel over. Volgende week wacht de volgende wedstrijd voor de koploper, thuis tegen ONR. Hopelijk heeft Helpman dan ook weer de wind eronder.

Michiel Rusch